cover

The Wind

Warren Zevon

CD (2003) - Artemis / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Americana

Spor:
Dirty Life & Times
Disorder in the House
Knockin' on Heaven's Door
Numb as a Statue
She's Too Good for Me
Prison Grove
El Amor de mi Vida
The Rest of the Night
Please Stay
Rub Me Raw
Keep Me in Your Heart

Referanser:
Bob Dylan
Jackson Browne
Randy Newman
Neil Young
Bruce Springsteen

Vis flere data

Se også:
Stand in the Fire (live) - Warren Zevon (1981)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Warren Zevon er ikke mer

Will you stay with me to the end / When there's nothing left but you and me in the wind.

Warren Zevon er ikke mer.

Det gir en ufattelig bitter smak i munnen bare å tenke ordene, langt mindre å si dem.

Jeg husker den første begravelsen jeg var i meget godt. Jeg hadde hatt "åpenbaringen" før. Den hvor man plutselig innser at man aldri, aldri skal få se den døde personen igjen. Det er en overveldende følelse, og jeg hadde ikke forberedt meg på at den ville forsterke seg så dramatisk bare ved  å befinne seg i en begravelse. Med tanke på hvor mye jeg sliter mens jeg skriver disse ordene, er jeg glad jeg ikke skal overvære Warren Zevon sin bisettelse.

Jeg har likevel store problemer med å klore ned noen ord om "The wind", Warren Zevons siste plate, i dobbel forstand. Jeg gjør selvfølgelig et poeng av at Zevon har brukt hele sin karriere på å lage sanger som passer inn i hans nåværende situasjon. Jeg tenker på titler som "I'll sleep when I'm dead", "My shit's fucked up", "Life'll kill ya" og "My ride's here". "The wind" inneholder naturligvis mange slike låter. Den største forskjellen er at denne gangen vet vi at låtene er selvbiografiske. Utad har Warren vist den vanlige galgenhumoren og en imponerende evne til å forsone seg med sin situasjon. Som vanlig balanserer han på grensen til det kyniske, samtidig som han er den mest sympatiske personen i verden. Gode, gamle Warren Zevon, med andre ord.

Albumet åpner med "Dirty life and times", som er en slags oppsummering av hans ville år med selvtekt. Den metaforiske "Disorder in the house" er en relativt kjedelig rocker med Bruce Springsteen på skrikekor og gitar. "Knockin' on heaven's door" har blitt gjort i altfor mange versjoner opp gjennom åra. Warren sin situasjon, samt hans intense fremførelse, gjør versjonen til den beste siden Bob Dylan selv sang "Knockin' on heavens door" på soundtracket til filmen "Pat Garrett & Billy the kid". "Numb as a statue" er nok en typisk Zevon-sang som han har gjort bedre før. De absolutte høydepunktene på "The wind" er de svimlende vakre balladene "She's too good for me",  "El amor de mi vida" og "Please stay". Om bare alle de raskere sangene holdt like høy kvalitet...

Warren Zevon hadde mange venner, og noen av dem hjelper til på "The wind". Blant annet allerede nevnte Bruce Springsteen, Jackson Browne, Ry Cooder, Jim Keltner, Don Henley, Tom Petty, Emmylou Harris, David Lindley og Dwight Yoakam.

Warren forlot oss søndag syvende september, i sitt hjem i Los Angeles, med familien rundt seg. 56 år fikk han.  Jeg er overbevist om at han møtte døden med et fandenivoldsk flir og et fast håndtrykk.

"Will you stay with me to the end
When there's nothing left but you and me in the wind"

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Joe Henry - Tiny Voices

(Anti / Epitaph)

Ein drøy time med store låtar, stor musikalitet, løpske instrument, eklektisk innstilling og sjel, sjel, sjel.

Flere:

Diverse artister - Østfoldminner
Haust - Powers Of Horror