cover

Sur Les Traces de Black Eskimo

Les Georges Leningrad

CD (2005) - Tomlab / Alien8 / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-punk / Støyrock / Avant rock

Spor:
Missing Gary
Sponsorships
Black Eskimo
Nebraska's Valentine
Umiarjuaq
Winderkind #2
Supa Doopa
St. Mary's Memorial Hall
Pekin Pekin
Richard
Fifi F.
Comment Te Dire Adieu

Referanser:
Pere Ubu
Add N to (X)
Public Image Ltd
Devo
The Residents
Mouse on Mars
Cabaret Voltaire

Vis flere data

Se også:
Sangue Puro - Les Georges Leningrad (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Don't be a naughty eskimo, Nanuuk!

Bandet som ombygger Montreal til Metropolis på en måte Fritz Lang bare kunne ha mardrømmer om!

Eskimoer burde ikke være svarte, men The Residents snudde verden opp-ned og industriell forurensning legger nå et sort teppe over liv og død på hele nordkalotten. Les Georges Leningrad kaller selv det de driver med for petrol-rock, en benzen-stinkende post-punk brannbombe med luguber maroder-disco og sadistisk støy som utløsende tennmekanisme.

Gary er ingen hund, selv om han skraper på døra som en. Han har simpelthen vært for lenge på turnebussen og den kroniske paranoiaen har blusset opp igjen. Missing Gary starter altså med noia-babling før jordskelvstunge slagdrillstrommer starter en taktfast fascistmarsj av ikke-tenkende menneskelig brensel der de først i rekka skuffes inn i Metropolis' flammende hjerte som puslete koksbiter.

Les Georges Leningrad valser over alt og alle på sin ville ferd framover på samme måte som USAs utenrikspolitikk. Den maniske stresspulsen er gjennomgående i de fleste sporene. Her finnes det vilje til voldelig støy, disse folka ville gladelig ha stukket nåler inn i øra på sin egen bestemor. Samtidig ligger det en ond og svart humor i disse greiene som får meg til å tenke på Devo og The Residents. Man kan også tenke seg en tidlig forankring i speedfreak-tungetalen på The Blimp på avant-rockens aller helligste Trout Mask Replica. Det meste av materiale er faktisk dansbart så nå er det bare å helle over seg bensin, tenne på og hyle av latter mens lukten av svidd flesk sprer seg og kameraten din kringkaster jackass-stuntet til en tanketom verden.

Les Georges Leningrad tilhører som du kanskje skjønner de mest bråkete ensemblene innenfor kanadisk alternativ rock. Deres kontante 3-minutters lydutbrudd er herlig fri for raffinade og intellektuelt pjukkel. Dette er primitive klubbeslag som dunker deg så ettertrykkelig ned i skoa at du blir seende ut som ei Don Martin-tegning. Selvplagere med sans for humor skal lete lenge etter et mer passende album.

Montreal har lenge vært en metropol for alternativ rock, Les Georges Leningrad ombygger byen til Metropolis på en måte Fritz Lang bare kunne ha mardrømmer om!

Mer omSur Les Traces de Black Eskimo: dotshop.se

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

Thule - Liquid (Rock and Roll Dream)
Pink Mountaintops - Outside Love