cover

Glory Hope Mountain

The Acorn

CD (2007) - Paper Bag / Bella Union / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Indierock / Americana

Spor:
Hold Your Breath
Flood pt.1
Even While You're Sleeping
Crooked Legs
Glory
Oh Napoleon
Low Gravity
Sister Margaret
Antenna
Plateau Ramble
Flood pt.2
Lullaby (Mountain)

Referanser:
Iron & Wine
Bill Callahan
Califone
The Ruby Suns
Bright Eyes
The Wooden Sky

Vis flere data

Se også:
No Ghost - The Acorn (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Smog går mot sør, langt sør!

Americana med fortidsminner fra både Mali og Honduras? The Acorn lager global, alternativ folkrock for alskens instrumenter.

Canadisk alternativ-rock har en lang tradisjon for utvidet instrumentering, enten det gjelder Godspeed You! Black Emperors skrapende og knirkende elektriske tortursymfonier med politiske overtoner eller Arcade Fires felebefengte postpunk folk glitter-rock for det 21. århundre (jeg mener så klart den første plata!).

The Acorn fra Ottawa er nok en canadisk gruppe som gjør ære på denne tradisjonen. Sentral låtskriver i grupper er Rolf Klausener som har honduransk mor og egne barndomsminner fra Mali. Ottawas musikkmiljø med grupper som Werbo og Wooden Stars inspirerte han til å starte de egne bandprosjektene Greenfield Main, The Recoilers, Flecton Big Sky og Hoffenheimer. Mange av disse har utgivelser på Kelp Records, som også var The Acorns første plateselskap.

The Acorns andre album Glory Hope Mountain har allerede vært ute et års tid på den andre siden av atlanteren på Paper Bag Records, men har nå kommet betydelig nærmere innpå oss gjennom Robin Guthrie and Simon Raymondes utmerkede Bella Union.

Noen spor på albumet gjenforteller historier fra barndommen til Gloria Esperanza Montoya (Rolf Klauseners mor) og har innslag av honduransk folkemusikk. Tenk deg en annen verdens musikkomdreining av The Ruby Suns der marimba, ukulele, piano, banjo og vibrafon møter stillferdig, byssende americana i retning av Bill Callahan (Smog) eller Iron & Wine. Vevre, vakre sanger for akustisk gitar munner ut i hunguhungu dansefester. Talking Heads lager bakgrunnsmusikk til antropologiske filmer om indianere i Honduras i samarbeid med Brian Eno og Devendra Banhart. Og i midten av et hele som er vekslende introspektivt, eksotisk og til tider lettere kaotisk; Rolf Klauseners behagelige stemme og akustiske gitar. Dagens visesangere er tydeligvis ikke politiske, men kosmopolitiske.

Glory Hope Mountain står som et godt eksempel på global, alternativ folk-rock farget inn i rikholdig kanadisk produksjon.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream

(Loyal Label)

Opsvik & Jennings siste album er en sjarmerende affære, i grenselandet mellom det elektroniske og akustiske.

Flere:

Suicide - American Supreme
Robin Williamson - The Iron Stone