cover

Five Inches Of A Car Accident

Blood Command

Vinyl 10" (2009) - Kontrabande / Black Soul Family / Black Soul Family

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Alternativ

Spor:
Five Inches Of A Car Accident
Parasomnia Fight Party
Yuri G
Red Ruin
Natural Wasteage
Untitled Dance Machine

Referanser:
PJ Harvey
JR Ewing
Kent
At the Drive-In
Depeche Mode
The Sex Pistols

Vis flere data

Se også:
Ghostclocks - Blood Command (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Spirende rockeintellekt

Blood Command fra Bergen har med denne debuten levert noe av det mest spennende og hurtigspillende vi har hørt fra Vestlandets hovedstad på lenge.

Blood Command er nok et skudd på stammen av Bergens-band, men denne gangen er det ikke snakk om en ny skyll fra Loddefjord-bølgen; her er det energisk rock som gjelder. Rett og slett drivende god hardcore med en fascinerende vokal.

Blood Command består av Silje Tombre på vokal, Sigurd Haakaas på trommer og Yngve Andersen på sånn cirka alt mulig annet (les: gitarer og synth). Tittelkuttet deres; Five Inches Of A Car Accident, ble i vinter kåret til ukas urørt. Den fikk også æren av å bli februarvinner av Oppdrag Demo i Bergen (Bergensavisens egen "urørt"-konkurranse), og nå i sommer har låten også blitt C-listet på NRK P3.

Det har med andre ord vært et innholdsrikt første halvår av 2009 for Blood Command, som nå har blitt kronet med debut EP-en; Five Inches Of A Car Accident – den første i en serie på tilsammen tre 10-tommers vinyler som er tiltenkt å komme ut før kalenderen sier 2010.

For å få nok liv og trøkk på scenen har trekløveret med seg fire faste livemedlemmer; disse fire er hele Manheads – også et Bergens-band som senest i juni stod på Underwood-scenen i Frognerbadet. En kombinasjon og et grep som får Blood Command til fremstå som et målbevisst band med kløkt og teft.

Denne teften kommer tydelig frem på platen; her er det fengende, pop-aktige hooks som er pakket inn i intellektuell, hardcore basert rock. Og dette er så absolutt dansbart med eksploderende cymbaler og gitarriff, som plutselig brytes ned i rolige mellompartier. Selv påstår de at de har hentet inspirasjon fra såvel hardcore, som pop og DJ-ing, og lister opp et spekter av inspirasjonskilder; alt fra At The Drive-In til Kent, JR Ewing og PJ Harvey.

I det vide spekteret av referanser har Blood Command klart å tråkke opp en egen sti og skapt et energisk og melodisk lydbilde: Et lydbilde som er både høyt og lavt, og hvor Tombres vokal treffer med høyeste presisjon hver gang. I dette tempoet skal det ikke mye til før vokalen blir anmassende og stressende, men her er det en dame som viser at hun har kontroll. Tett akkompagnert av et trommespill med referanser til både dance og punk, og heftige gitarer, ender dette i en EP på tilsammen seks låter som får blodtrykket til å stige helt til du bare må gi etter, og hoppe opp av sofaen mens spasmene tar deg.

PJ Harveys Yuri G har også fått plass på Ep-en i en versjon som er tolket på et imponerende friskt og kult vis, og som langt fra gjør skam på originalen. Sammen med tittelkuttet og Red Ruin fremstår den som et av platens desiderte høydepunkter.

Bevisste og målrettet som Blood Command er, har de beina godt forankret i DIY-mentaliteten, hvor ingenting virker å være overlatt til tilfeldighetene; her gjøres alt selv med hjelp av gode venner, og bruk av unødvendige ressurser er et ikke-tema. Selvsagt er også EP-en gitt ut på egne Loyal Blood Records.

Med debuten Five Inches Of A Car Accident har Blood Command tatt skjeen i egen hånd og gått hardcore opp i sømmene mens de virker å være i opposisjon til alt som puster, eller kan røre seg på denne planeten.

Tre trekk mot rockestjernestatus som er så langt fra feilslått som en kan komme.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vapnet - Döda Fallet

(Hybris)

Döda Fallet er en vekslende dansbar tristesse som maler vårens fugler i sorte små slør der de kommer flyvende tilbake fra sydligere strøk.

Flere:

The Dining Rooms - Numero Deux
Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot