cover

Wheel Of Time

Sandra

CD (2002) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronisk

Spor:
Forgive Me
Footprints
Motivation
I Close My Eyes
Perfect Touch
Silent Running
Such A Shame
Now!
Free Love
Forever
The Wheel Of Time

Referanser:
Enigma

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sandra, velkommen tilbake!

Deilig tilbakeblikk for 80-talls nostalgikere, men best i små doser.

Sandra er her igjen. På CD altså. Hun har dog aldri forlatt sin manns (Michael Cretu) side. Vi som har fulgt med litt innenfor sjangeren vet at Sandra både har utgitt plater på 90-tallet og sørget for kvinnelig touch på mye fra Enigma.

Sandra var Michael Cretus første store internasjonale suksess. For folk flest huskes hun helst for storslageren Maria Magdalena fra de hine 80-årene. Fortsatt er det Michael Cretus visjon som utgjør en Sandra-plate, men vrien denne gang - for å skape noe "nytt" er at de fleste låtene er lånelåter, nemlig Sandra/Michael-versjoner av andres musikk.

Produksjonsmessig er dette veldig likt soundet fra alle andre Sandra-album og hvordan Enigma profilerer seg. Ikke like mørkt og tungt, men helhetsinntrykket er ikke til å ta feil av.

Hr. Cretu har sin helt spesielle måte å produsere på. Det betyr overdoser av klanger og effekter og masse pads/flyt-lyder.

Sandras stemme har aldri vært mer enn helt OK, men det pøses på med klanger så det holder her, slik at det nesten hadde vært moro å ha hørt en "tørr", akustisk utgave av hennes stemme. Det blir med respekt å melde for mye med 11 låter "vocoder"-aktig stemme på rad. Sangmessig er det heller ingen utvikling å spore fra 1985.

Dette er tysk kommers synthpop på sitt beste/verste, kort og godt. Jeg har ikke problemer med å forstå at enkelte vil mene at dette er en CD som ikke bringer noe nytt til torgs. Men hva så? Det er det tusenvis av andre som ikke gjør heller. Denne CDen er helt klart en oppvarming foran neste Enigma, og ganske sikkert for å tilfredstille fansen (dem er det nemlig mange av!).

For låt for låt er det ikke så verst (om man da i utgangspunktet har sansen). Men det er et singel-album. Ikke noe man spiller fra start til slutt. Da blir det "overkill".

Men i små doser; bra! Det er nemlig ikke så dumt å høre en dame synge Depeche Modes Free Love. For øvrig litt spesielt at en så ny sang blir "covret". Flere gamle 80-talls klassikere er også med, blant de mest kjente Silent Running fra Mike & The Mechanics og Such A Shame (andresingel) fra Talk Talk. Alle er tro mot originalene, men samtidig så erketypisk Cretu at de selvsagt kunne vært fra hans hånd.

Synthene råder grunnen. Det er mulig at enkelte av lydene er spilt på gitar, men det er i så fall jeg ikke i stand til å avsløre. Selv om enkelte av gitarriffene og temaene fra originallåtene er med, lyder de alle umiskjennelig syntetisk ut.

Det er i grunnen det som er å si om Wheel Of Time. Tittellåten er skrevet av Cretu, samt to av de andre (Forgive Me og Now!, sistnevnte synger han selv duett med kona).

Og hvordan har så tiden behandlet Sandra? Det lurer mange av oss gutter på. Jo da, hun ser sval og fjong ut, fortsatt!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds

(Jeepster)

Eventyrlig samler fra et band som i sin tid ble skrotet til fordel for Kathrina and the Waves, om enn bare på film.

Flere:

Haust - Powers Of Horror
Trygve Seim - Sangam