cover

Disarm & Let Go

Robert Post

CD (2009) - Bobfloat / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Poprock / Norwegian depression / Softrock

Spor:
Perfect
Try The Best You Can
She Knows What Boy She's After
No One Cares
Bigger Numbers
Beirut
Choice Marks The Master From The Fool
Bend The Rules
I Want You To Be Sad, I Want You To Be Happy
History Repeats Itself

Referanser:
The Margarets
Magnet
Jim Stärk
Thom Hell
Minor Majority

Vis flere data

Se også:
Robert Post - Robert Post (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Overbevisende comeback

Lenge har vi måttet vente på at denne platen skulle bli lansert, men ventetiden har ikke vært forgjeves.

Robert Post, den ambisiøse Sunnmøringen fra det lille samfunnet Sula, har måttet vente lenge på sin andre utgivelse. Men nå er det endelig tid for å sprette champagnen og heve glasset.

Disarm & Let Go skulle opprinnelig sett dagens lys i mars. Men månedene har gått, og albumet har gang på gang fått utsatt releasedato. Det skulle dog lønne seg å være tålmodig, for den som venter på noe godt venter jo aldri forgjeves.

Det selvtitulerte debutalbumet fra 2004 var en utgivelse det ble satset stort på, og med plateselskapet Mercury Records i ryggen solgte albumet omtrent 60.000 eksemplarer. Dette var imidlertid ikke nok for selskapet, og de valgte å dumpe Post. Men den dyktige Sunnmøringen sa ikke takk for seg med det første. Nei, for i mellomtiden har Post jobbet mye med musikken og bearbeidet sitt musikalske uttrykk. Årene i eksil har brakt med seg et album som viser en svært moden og reflektert musiker. Disarm & Let Go har låtene som er lange og velskrevne, politiske og romantiske. I tillegg er skiva ypperlig for de som nettopp har opplevd en divergens i livet sitt, og Post ytrer ikke annet enn fred med tekstene sine.

Låten Try The Best You Can, er en munter poplåt som kan minne om noe The Magic Numbers kunne ha laget. For musikeren Post er dyktig på å lage popsanger, noe som mest sannsynlig stammer fra barndommen på Sunnmøre - i et hjem uten TV, der han ble fostret opp på Beatles, omringet med instrumenter som hadde evnen til å utvikle den musikalske gaven den unge Post skulle vise seg å inneha.

På No One Cares har det bygget seg opp til dramatikk, mens låten som følger etter – Bigger Numbers, kan sammenliknes med en frisk sorbetis på en varm sommerdag. Det er disse kontrastene som gjør at Post lykkes med det budskapet han vil gi gjennom plata.

Det må dog trekkes fram at i alt det sofistikerte skiva har å by på, så er trommene det svakeste. Til tider og gjentatte ganger, virker det som herr Post har tatt en spansk en og benyttet seg av trommemaskin. Det er selvsagt ingen avgjørende faktor som trekker ned plata i karakter, det er bare et lite minus.

Singelen Beirut er et av de tristeste innslagene på skiva, og her synger herremannen Post om et tema som berører mange, nemlig krig. Teksten er både inspirert av, og viet til aktivistbloggeren Zena el Khalil:

You are in love/You are in love
They drop bombs/They sail their sons home in caskets.


Den tvetydige låten I Want You To Be Sad, I Want You To Be Happy, er i tillegg til Beirut det sterkeste kruttet på Disarm & Let Go. Her er det gjennomført instrumentering og flotte ordspill om den vanskelige kjærligheten som står i sentrum.

Mens tiden går og plata passerer femti minutter, klarer den sympatiske musikeren fra Sula fortsatt å holde på oppmerksomheten. Disarm & Let Go er å ikke kjedelig et sekund, ettersom låtene er både varierte, lekne og spennende. Det levnes ikke noen tvil om at Robert Post er en av de beste på sitt felt, og felles med det likesinnede bandet The Margarets har brikkene begynte å falle på plass etter det andre albumet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stereolab - Sound-Dust

(Elektra)

Sjarmerende og vakre melodier, fullkommen produksjon. Perfekt pop!

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Kaospilot - Shadows