cover

Boduf Songs

Boduf Songs

CD (2005) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Sakral / Folk / Singer/songwriter / Visepop

Spor:
Puke a Pitch Black Rainbow to the Sun
Claimant Reclaimed
Our Canon of Transposition
This One is Cursed
Grains
Lost in Forests
Ape Thanks Lamb
Oh Celebrate Your Vague Words and Coquettish Sovereignety
Vapour Steals the Glow

Referanser:
Nick Drake
Elliott Smith
Spokane

Vis flere data

Se også:
Lion Devours the Sun - Boduf Songs (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Løvfall

Presis plate for sesongen: Boduf er sanger av høsten som kommer krypende.

Mat Sweet er en ung mann fra Southampton som jeg tror sitter mye inne for seg selv i mørket og sturer. I kompaniskap med en kassegitar blir det gjerne litt molefonken musikk ut av slikt. Til daglig gir han ut CD-R plater på sitt Bluebaby recordings, og dette er hans første forsøk på å spille inn sine egne låter under artistnavnet Boduf Songs. Kvalitetslabelen Kranky snublet over innholdet og ble henrykt over det de hørte. De "tok en Devendra" og ga ut innspillingene i sin rene form, uten noen form for inngripen.

Boduf Songs er en ganske kort plate bestående av ni låter, alle med hviskende vokal - Sweet synger som om hans egen stemme er ham fremmed. Han benytter, i tillegg den delikate gitaren, feltopptak av fugler og vann, en datamaskin og fiolin/lekepiano til å bekle sine viser. Dette både fyller ut og skaper forstyrrelser i lydbildet, som aldri blir dominerende eller ødeleggende. Det skaper heller et psykedelisk slør som forhindrer det totale mørke og spartansk svartsinn. For det er vanskelig ikke å vende tankene mot dystre visesangere som Nick Drake og Elliott Smith når man hører denne platen. En åpningslåt med tittelen Puke a Pitch Black Rainbow to the Sun sier vel det meste om retningen dette bærer. Boduf Songs har en aura av gråtoner formet av britisk småbyer, dårlig vær og slett humør. Jeg tror ikke det er den sunneste platen å lytte til når dagene blir kortere. Om det er den intime nærheten eller den kjølige distansen som gir meg frysninger skal være usagt.

Om Boduf Songs er det ellers å si at om melodiene kan virke bleke og tafatte, så er det en smygende kvalitet og nobel eleganse her som har visse lindrende kvaliteter som muligens kan gjøre den til en trofast følgesvenn.

Boduf Songs skal etter planen spille inn nytt materiale under bedre forhold neste år. Uten at jeg tror Mat Sweet kommer til å slå ut håret av den grunn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madder Mortem - Desiderata

(Peaceville)

Nordmennene fortsetter å bevege seg fremover i sin unike og høyst originale retning. Til glede for noen, og stor frustrasjon for andre.

Flere:

The National - High Violet
The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society