cover

The Brother Seed

Årabrot

CD (2009) - Norway Rat / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Metal / Hardcore

Spor:
The Neutral Point of View / A God's Eye
Dead to Me / Aficionado
Holes / Fake Dmitri
He is Disease / He is Love
End of the World / Revelations
It's Hot / Toss it
Pest / Misery
Scopes Monkey / The Jack
With This or Upon Us / The Bastard Cause
The Minute / The Pendulum Swings To and Fro

Referanser:
Melvins
Boris
Noxagt

Vis flere data

Se også:
Adding D to Anger - Årabrot (2001)
Rogues Gallery - Årabrot (2003)
Proposing a Pact With Jesus - Årabrot (2005)
Proposing a Pact With Jesus - Årabrot (2005)
Rep.Rep - Årabrot (2006)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Another Breed

Årabrot står for en sonisk og metallisk innovasjon som mangler sidestykke for tiden.

Det pågår en konspirasjon i Haugesund for tiden. En konspirasjon mot alt som er dårlig eller middelmådig. Og der hvor nabobyer som Stavanger og Bergen tar for seg ting som er mer tilgjengelige, så slår Haugesund et slag for mer sprelske og originale saker.

Ta The Low Frequency In Stereo for eksempel, som dekker et helt regnbuespekter på egen hånd, egentlig. Og fra samme familie har vi The Megaphonic Thrift, som tar for seg rockens støyete og melodiske ytterpunkter - og som sannsynligvis kan komme til å gi ut årets album i 2010. Og for ikke å glemme Enslaved, som innehar tronen i norsk metall.

Så er det Årabrot da. Bandet som i så fall er spydspissen når det gjelder sonisk og metallisk innovasjon. Og The Brother Seed er satt sammen på en helt sinnssyk måte, og inneholder tema og motsetninger som er latterlig intense og gjennomførte.

Noen ganger er motsetningen mellom freak-vokal og støy så drøy at det nesten er utenfor normal fatteevne. Andre ganger tipper det over grensa til smålatterlig, og man sitter med fjerne Wayne's World-konnotasjoner og et herlig mentalt bilde av både metall- og punk-sjangernes stereotypier.

For hvem av de tilstedeværende på konserten på Revolver under årets by:Larm forlot ikke åstedet med en annen virkelighetsoppfattelse enn da de kom inn? Ikke vet jeg, men de fleste så i alle fall småbleke ut enten de tuslet ut, tok en slurk av ølen eller snudde seg rundt for å stirre tomt på hvem som helst eller hva som helst. Legendarisk, rett og slett. For ikke å glemme at det mest sannsynlig var den høyeste konserten i by:Larms historie. En konsert som understreket bandets utrolige dynamikk, originalitet og slagkraft ned til minste detalj.

Det skal litt til å få til det samme på skive, ikke en gang selveste Steve Albini har vel den evnen. Og når man legger sammen ting som dette så virker det kanskje som om Årabrot har lagt listen sin drøyt høyt. Albini hjalp også nylig et annet særs spennende og originalt norsk band, nemlig Ranheim, til overveldende resultater. Det var et transformert band vi fikk tilbake fra produsentgeniet, et band som virket uovervinnelig og som det kommer til å bli spennende å følge med på videre. Tenk at Norge skulle få sitt eget Fugazi i 2008!

Men der Ranheim overrasket og imponerte stort med sin Norwegian Wood, så fortsetter Årabrot å brutalt tråkke ned velkjent terreng. Albini har tydeligvis ikke hatt så altfor mye å sette fingeren på, men han kan nok være forklaringen på at lydbildet har blitt sylskarpt og skummelt detaljert til å være Årabrot. I teorien så er det kanskje risikabelt å avdekke for mange detaljer når det gjelder Årabrot, men det er faktisk usedvanlig lekkert det som åpenbarer seg.

The Brother Seed er laget for høyt lydvolum og virker på sitt beste som det kommer fra høyere makter. Pest/Misery er Årabrot på sitt mest gjennomførte og bunnsolide. Dead To Me/Aficionado er en surrealistisk virvelvind av en låt, og er noe av det beste jeg har hørt fra denne kanten.

Igjen viser Årabrot at de kan tilføre metalen ting som andre vanskelig kan forestille seg eller i det hele tatt drømme om. Det er så forfriskende originalt, og det uten å være pretensiøst, og samtidig greier de å ha en bemerkelsesverdig bred appell.

Rep.Rep. er kanskje noe av det mest unike som er utgitt i norsk rock/metall-sammenheng, og The Brother Seed tar opp tråden på manger måter. Den tar også opp tråden fra noen av de fremste støyrockbandene i verden, navn som Boris og Melvins er naturlig å trekke frem i sammenheng med Årabrot.

Årabrot har lagt listen høyt siden begynnelsen, men har med The Brother Seed laget en radbrekker av sjelden sort.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Samara Lubelski - The Fleeting Skies