cover

Let's Cool One

The Diplomats of Solid Sound

CD (2003) - Estrus / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Funk / Easy Listening / Lounge / Jazzrock

Spor:
The Cuber Bake
Who's Got the Grady?
You Can Make It If You Try
Swamp Chomp
Shadow of Your Soul
Ribsticker
My Place BBQ
Pistol Allen
Don't Touch My Popcorn
Escape From Shantytown
Clyde the Glide
The Plush Club

Referanser:
Sly & the Family Stone
Booker T & The MG's

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Cocktail sounds

Tilbakelent og vennlig barmusikk for unge voksne med øya i bakhodet.

Let's Cool One er ei skive som får meg til å fantasere om hva slags bar jeg kunne tenke meg å åpne. Jeg ser tydelig for meg både interiør, barkart, klientell og beliggenhet. Selv sitter jeg i hjørnet i secondhand-dress og røyker kubansk. Dette er lyden av cocktails i stedet for øl og brun sprit. Av dannede unge voksne i stedet for sløve, halvstuderte røvere. Altså et sted jeg normalt ikke ville gått selv. Men når jeg hører dette....

Her ligger også noe av problemet med The Diplomats of Solid Sound. Instrumental barmusikk egner seg ikke like godt hjemme i stua. Jeg foretrekker denne skiva som behagelig bakgrunnsmusikk og ikke som noen stor lytteopplevelse. Den er perfekt til sitt bruk og kan sikkert også tjene som slækk søndagsmusikk. Den har biter av både jazz og funk i seg uten at noe blir rendyrket. Her og der finner man ting man kunne stemplet easy listening, men jeg tror ikke bandet hadde blitt særlig fornøyde med betegnelsen.

Helt instrumentale skiver, i alle fall popskiver, er vanskelige å følge på samme måte som de med vokal. Slik er det også her. Til slutt bryr jeg meg rett og slett ikke om hvilket spor jeg er på. Let's Cool One bare smyger seg lettbeint av sted. Det er behagelig, men beveger meg ikke spesielt mye. Av låtene kan jeg nevne You Can Make It If You Try er en versjon av Sly and the Family Stones låt fra 1969. Jeg kan ikke huske originalen, men dette høres lett-funky og morsomt ut. Avsluttende The Plush Club høres ut som den er hentet fra en litt dårlig amerikansk detektivserie fra 1983.

Jeg hadde opprinnelig forventet noe helt annet enn dette når jeg mottok ei skive fra Estrus. Dette selskapet omgir seg vanligvis med avarter av punk og garagerock. Slikt er det ingen spor av her, selv om bandet opprinnelig var sideprosjekt til garagebandet The Bent Scepters.

Selv om innholdet er noe uvant er dette uansett en skive man kan ha glede av i de riktige omgivelser.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Turboneger - Scandinavian Leather

(Burning Heart)

Denne plata kommer jeg til å leve med lenge. Den bør gå i arv fra far til sønn og mor til datter.

Flere:

Le Corbeau - Moth on the Headlight
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica