cover

Frame This Moment

Preacherman's Daughter

CD (2001) - Beautiful Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Folkpop

Spor:
Beautiful Princess
She is the Sorrow
Art of Being Wise
Dreamers
Fastfood Atmosphere
Not Immune
Sacrifice My Soul
Voices
Express This Ocean
Visit Him On Sundays
Last Goodbye

Referanser:
Hazeldine
Somebody's Darling

Vis flere data

Se også:
Faded - Preacherman's Daughter (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Bak bedehusets dunkle vegger står prestens døtre

Preacherman's Daughter med en av årets positive norske plateoverraskelser.

Søstrene Hjorthaug fra sør-vestlandet. Det høres ut som et gufs fra bedehuset, men bak det treffende navnet Preacherman’s Daughter skjuler det seg en riktig så fin popplate. Muligens har de fått hjelp fra høyere makter, for tidvis høres det ut som selveste englekoret står til deres disposisjon.

Frame This Moment er en vever og vakker plate, dominert av jentene som både sammen og alene synger noen praktfulle harmonier. De er akkompagnert av et hovedsaklig akustisk band, som gir forsiktige anstrøk av fiolin, mandolin og banjo, og dermed understreker en litt folky stemning. Mer kjente navn som Reidar Larsen og Thomas Dybdahl er også innom på gjesting, men ingen gjør hevd på å fjerne fokus fra de to sterke instrumentene som finnes i stemmebåndene til søstrene Hjorthaug.

Som hos de fleste debutanter finnes det likevel litt småplukk å dra frem. Ikke alle låtene er like sterke som eksempelvis det gyngende åpningssporet Beautiful Princess. De noe naive og enkle tekstene godkjennes under tvil, da de fremføres på såpass sjelfullt vis av de unge og talentfulle artistene. Litt mer variasjon kunne derfor vært ønskelig, da enkelte spor rett og slett blir litt pregløse. Platen er forøvrig ganske kort, og er dermed en passe dose med Preacherman's Daughter.

Et nesten plettfritt album har dette likevel blitt, og Frame This Moment fortjener lytterskarer langt utenfor bibelbeltets nærmeste omkrets.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Watch - Vacuum

(Lizard)

Førsteklasses progrock som svinger fra det skjønneste og mest henrivende vakre til de mørkeste og mest skremmende understrømmene i følelsesregisteret.

Flere:

Sonny Simmons - The Traveller
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver