cover

First Lady

Lisa Maffia

CD (2003) - Independiente Ltd. / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Club / Two-step / R'n'B / Rap

Spor:
Swiss Intro
All Over
Women of the World
Down
Wrong Guys
So Solid Party
JD Interlude
In Love
Life
City Life
Super Freak
Always Be Your Angel
Out of My Life
Night Crawler
Outro (Slowdown Zone)

Referanser:
Aaliyah
Kelis
Ms. Dynamite
N.E.R.D

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Moro mafiosa

Britisk hip-hops førstedame har meldt sitt åsyn. Og det er til tider ganske interessant å høre hva hun har å si.

For den som ikke følger den britiske r&b-scenen med argusøyne, er Lisa Maffia et bra sted å starte. Hun leverer i god engelsk stil en blanding av daff hip-hop og dansbare grooves.

Lisa Maffia er et profilert navn i et kreativt London-kollektiv som kaller seg So Solid Crew. Men det kan virke som om denne gjengen har vanskeligheter med å gi slipp på UK Garage-sounden, både på godt og vondt. Lisa Maffias debut er en indikator på dette, for blandingen mellom krampehappy two-step og monotone, blytunge hiphop-beats, er interessant, men ikke hundre prosent vellykket.

Det virker som om plata nesten er litt ambivalent når det gjelder stil: På den ene siden har Lisa Maffia mye dansbart materiale som godt kan bli klubbslagere, men som på en måte er ei suppe av resirkulert og glattpolert dance. Dette er snille-Lisa. På den annen side har vi da slemme-Lisa: I dette hjørnet flesker hun til med dyp, dyp bass, seig r&b og anklagende tekster (hvertfall for dem som føler seg skyldige i å være slemme menn som behandler jenter på en klanderverdig måte). Denne musikalske schizofrenien resulterer riktignok i et variert uttrykk, men plata mangler av den grunn en overbevisende helhet.

Lisa Maffia er en hip-hop/r&b-artist med føttene godt plantet i et musikalsk miljø som klorer seg fast i UK-Garage-soundet, og har i så måte mye felles med blant andre Ms. Dynamite og Craig David. Men Lisa Maffia har også store likheter med Neptunes-produserte artister som Kelis og Justin Timberlake. Lydbildet er ofte preget av analog og minimalistisk sound ispedd et par grisete ballader som seg visstnok hør og bør på enhver r&b-plate. Og sånn sett er svarer nok CDen til de allmenne forventninger. Men et par sjokk hadde vært ønskelig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Wincing The Night Away

(Sub Pop)

Dette er plata som kommer til å dele både fans og kritikere i to, fordi den er både tyngre og rarere enn sine forgjengere.

Flere:

Tord Gustavsen Trio - Being There
Ed Harcourt - From Every Sphere