cover

Trinity (Past, Present and Future)

Slum Village

CD (2002) - Barakrecords / Capitol

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Soul / Funk / Elektro / Rap / Jazz rap

Spor:
Intro 1
Intro 2
Insane
What Is This
Tainted
La La
All-Ta-Ment
Disco
Trinity (Interlude)
One
Hoes
Star (Interlude)
Star
Slumber
Let’s
S.O.U.L.
80’s Skit
Unisex
Love U Hate
Get Live
Harmony
Who Are We (interlude)
-
-
-
Fall In Love (Bonus Track)

Referanser:
A Tribe Called Quest
Common
D'Angelo
J Dilla/Jay Dee
The Roots

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Her skal byen ligge!

Kjøp denne plata, noe jazz og løsvektkaffe.

Ajajaj. Lekkert disco-inspirert cover med de tre Slum Villagers MC/produsent Al "T3" Altmon, MC Titus "Baatin" Glover og MC Jason "Elzhi" Powers mediterende på forsiden og 23 spor, alle merket med et av tre symboler for henholdsvis fortid, nåtid og fremtid... Slum Village, også kjent som Es Vee, er tydeligvis i det oransje energi-hjørnet av Southfield-studioet sitt for tiden.

Dette er plata som er skapt for å gi en tidsriktig og behagelig atmosfære på cafebaren, pub, club eller i et såkalt selskap(/klesskap for de som absolutt må være sære). Dropp dyre platespilleroperatører og bare sett på denne i stedet. Stil fra ende til annen. Med et lydbilde som er moderne, passe røfft og veldig soul, og fører feel-good black unity-stafettpinnen videre fra De La Soul og A Tribe Called Quest. Egentlig ikke noen utpregede slagere à la Es Vees tidligere electro-hip-hop-perler som Rais It Up eller deres geniale remix av Daft Punks Aerodynamic. Jay Dilla (James Yancey), også kjent som tidligere SV-medlem og produsentgeni Jay Dee får sine mest oppdaterte samtidsprodusenter til å høres ut som J5 på deilige Star, Hoes og Let's (alle tre selvfølgelig future-merket), ex-Roots keyboardist og Dr. Dre protegé/apekatt, Scott Storch, legger platas mest fengende, mens introen og 80's Skit'en er de eneste nynnbare øyeblikkene. Men som sagt; ikke enkeltsporenes plate.

Sammen med nevnte Jay Dee/Dilla's frafall kommer nygutt Elzhis inntog. Es Vee har jo aldri hatt de store rap-messige høydepunkter. Det er lydbildet som er i fokus og rimene høres ut som temmelig opprepende freestyling. Dette har de gjort noe med ved hjelp av Elzhi og hans mer sofistikerte flyt, selv om man fremdeles kunne ønsket seg sterkere ordspytting.

Ved å bytte ut et medlem viser de på sin andre "egentlige" plate også sin grunnholdning til SV som en landsby - eller institusjon om du vil - mer enn en gruppe. De har ikke så mange gjesteartister som på tidligere plater (selv om produksjonen er spredd mellom flere enn før) men fremdeles er alle ett, like mye som 3 er det. Byen er kommet for å bli.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Master & Everyone

(Domino)

Fra hjertet - til hjertet: På en drøy halvtime gir Will Oldham oss en evigvarende plate.

Flere:

TV on the Radio - Dear Science
Richmond Fontaine - Post to Wire