cover

Your Headlights Are On

Your Headlights Are On

CD (2011) - Dayladore / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Jazzrock / Pop / Poprock

Spor:
Cold Mountain
What Are Days For
Diskobar
We Real Cool We
Four Letter Word
Leütenhaven
A Whole Day Nearer Now
Far Out
When We Collide
Drink Gone Dead
Winter Sundays

Referanser:
Radiohead
Eldbjørg Raknes
Hanne Hukkelberg

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


De unge er eldst

Det er imponerende hva Your Headlights Are On leverer på sin første plate. Mørk sensualitet og ungdommelig mot går sammen som fot i hose.

Det har sjelden vært knyttet så store forventninger til et norsk debutalbum. Fra konsertsteder over det ganske land har det kommet lovord om Your Headlights Are On, og de har blitt beskrevet som Norges neste store band. En skulle ikke tro det, men det bandet leverer med sitt selvtitulerte album overgår disse forventningene.

Norsk rock og pop har fått stadig flere jazzelementer blandet i seg. Når da kvintetten i Your Headlights Are On har studert sammen på jazzlinja i Trondheim, skulle en nesten tro at musikken bar preg av dette. I stedet har de brukt tida på musikklinja til å utvikle seg til å bli veldig begavede pop- og rockmusikere med ekstreme ferdigheter både kollektivt og individuelt.

Stemmen til vokalist Ingrid Helene Håvik spenner fra det brå og sensuelle til det patetiske og svake. De fleste tekstene hun synger er lånt fra diktere som Philip Larkin, Gwendolyn Brooks og Robert Hayden. Håvik beskriver stemningen i diktene som "den man har når man sitter alene og forlatt i leiligheten sin og runker og drikker".

I stedet for bass bruker Your Headlights Are On tuba, og tubaist Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck er en svært viktig del av det helt særegne lydbildet til bandet. Tubalinjene på Diskobar og A Whole Day Nearer Now er så fengende at det er utrolig tuba ikke er mer brukt som rockinstrument.

Your Headlights Are On hører til det nyoppstartede platekollektivet Dayladore Collective hvor flere andre lovende band også er med. Skal man trekke musikalske referanser, vil det være passende å nevne Radiohead og Eldbjørg Raknes. Sistnevnte dog i mer kontrollert og allmenn versjon. Your Headlights Are On sin første radiohit, Diskobar, er den eneste sangen med norsk tekst. Lyttere som bare har hørt denne sangen, vil bli svært overrasket over hvor annerledes resten av albumet er. Likevel passer Diskobar veldig godt inn i helheten.

De fremstår som et veldig trygt og modent band, og det skal bli gledelig å følge Your Headlights Are On i 2011 og videre fremover.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

Proviant Audio - Real Love Tastes Like This
Jack White - Blunderbuss