cover

Nightfreak and the Sons of Becker

The Coral

CD (2004) - Deltasonic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retropop / Psykedelia / Dub / Indierock / Ska

Spor:
Precious Eyes
Venom Cable
I Forgot My Name
Song Of the Corn
Sorrow Or the Song
Auntie's Operation
Why Does the Sun Come Up?
Grey Harpoon
Keep Me Company
Migraine
Lovers Paradise

Referanser:
The Doors
Pink Floyd
Blur
The Velvet Underground
Happy Mondays
The Beatles
The Beta Band
Super Furry Animals

Vis flere data

Se også:
The Coral - The Coral (2002)
Magic and Medicine - The Coral (2003)
Magic and Medicine - The Coral (2003)
Butterfly House - The Coral (2010)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Becker kids

The Coral leverer sitt mørkeste hittil på dette mini-albumet, hvor de erklærer at de er tennisstjernen Boris Beckers lausunger.

Nighfreak And the Sons of Becker referer til 80-tallets store klaske-ess - Boris Becker. "Vi er Boris Beckers lausunger. Vi reiser verden rundt, og nå har vi kommet tilbake for å få spenna vi fortjener," sier James Skelly. Boris Becker har lenge vært kjent som en skjørtejeger. Her er historien som trigget The Corals utspill: Den virile Boris, for å si det på godt norsk; feide over en russisk-algerisk modell på en japansk restaurant i London, og nektet alt ansvar da barnet kom til verden ni måneder senere. Da folk og fe fikk se den slående likheten på mini-Becker og senior selv, ble han nødt til å tilstå. Vel. Nok om puling. Dette mini-albumet vil nok aldri være soundtrack til Beckers forlystelser uansett.

Jeg vet ikke helt om jeg hadde hygget meg på Liverpool-guttas utflukt til Nord-Wales. Dette er nemlig en litt skummel skive. Se bare på låttitlene. Mini-albumet inneholder likevel en god porsjon godt humør i tillegg til de mange horror-elementene. Og med Nightfreak And the Sons of Becker beviser The Coral enda en gang at de ikke er noen retro-døgnfluer. Dette er tredje utgivelsen på straka som leveres til mer enn godkjent. Produktive er de og. Denne skiva kom under et halvt år etter bedagelige, småmørke Magic and Medicine. En plate som viste at The Coral hadde modnet siden den sprudlende selvtitulerte debuten. Begge disse foregående platene besitter The Corals knakende gode neo-psykedeliske retropop. Lei av retrobølgen, sier du? Ja, jeg begynner vel som mange av oss også å gå litt lei hele denne bølgen. Men det som gjør The Coral spennende er egenskapen de besitter i å mikse utrolig mange stiler og innflytelser i en temmelig unik smørje. Deres egen. Så hva med Nightfreak And the Sons of Becker da? Ikke overraskende når ikke et mini-album helt opp til vante høyder. Men skiva, som gis ut i kun 75,000 eksemplarer, er et fint hvileskjær.

Før jeg beskriver smørja The Coral serverer deg på dette mini-albumet, vil jeg påpeke at de beholder sin egenart. Jeg starter beskrivelsen med å ta vekk litt fra tidligere retter. The Kinks sammen med powerpopen er borte fra debuten. Og all folk og countryrock er fjernet etter Magic and Medicine. Så var det Nightfreak And the Sons Of Becker: Man merker fortsatt meget godt at The Corals største inspirasjoner er The Doors og Pink Floyd. Disse er og fortsatt hovedingrediensene i The Corals nye lekre rett. På dette mini-albumet trekker de i tillegg veksler på britene i Beatles, Beta Band, Blur og Super Furry Animals med dysterheten til Nick Cave over seg. Den eklektiske og episke retropopen blandes denne gang med neo-psychedelia, indierock og ska, og noen Gang of Four nyveiv-gitarer. Det som er nytt på Nightfreak And the Sons of Becker er dub. Duben er tydeligst på skivas to beste spor - de funky affærene Venom Cable og Grey Harpoon. Se for deg Talking Heads spise pillene til Happy Mondays, så er du i nærheten av hva denne låta har å by på. Ellers gir Song Of the Corn deg dommedags-trommer og jagede Beatles-melodier. Sorrow Or the Song er den sørgeligste downtempo ska-låta jeg har hørt, mens T. Rex lurer i bakgrunnen på Auntie's Operation. Skiva avsluttes av en real gladlåt - Lovers Paradise er en kjempehappy poplåt, anno 1963, kanskje.

Før skiftet The Coral tema i låtene like ofte som du skifter undertøy. Nå er det heller like ofte som det skiftes sengetøy, men fortsatt på samme mesterlige vis. Dessuten er låtene enklere arrangert denne gang, med en rekke gjentagende grep og riff som grunnelement. The Lightning Seeds Ian Broudie, som har produsert semi-legender som Echo & the Bunnymen og The Fall, fortsetter samarbeidet med The Coral. Noe han nok en gang gjør med glans. Så hvis du ikke skvetter alt for lett er Nightfreak And the Sons of Becker en fin skive i ventetiden på neste utspill fra Liverpool-gjengen. Oppsummert: Lunch - The Coral, middag - Magic and Medicine og nattmat - Nightfreaks And the Sons of Becker. Hvis du tør.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress

(Rough Trade)

Hva som skjedde da de skotske indiepoperne møtte mannen som har Frankie Goes To Hollywood, ABC og Tatu på samvittigheten.

Flere:

The Sea and Cake - One Bedroom
American Suitcase - Summerman