cover

Who I Am

Beverley Knight

CD (2002) - Parlophone / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / R'n'B / Pop

Spor:
Get Up
Shoulda Woulda Coulda
Shape of You
Fallen Soldier
Beatiful Contradictionfeat. Musiq Soldchild
Hurricane Jane
Same (As I Ever Was)
Whatever's Clever
Ambition (It All Comes 2 U)
Bestseller Mystery
Gold
Who I Am  (Hidden Track)
Shoulda, Woulda, Coulda (Hidden Track - Philly Mix)

Referanser:
Aretha Franklin
Prince
Jamiroquai

Vis flere data

Se også:
100 % - Beverley Knight (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Langt igjen for souldronning

Et variert og velprodusert tredjealbum fra Knight, uten de store høydepunktene.

Beverly Knight er lansert som en kommende souldronning, men hennes siste CD, Who I Am - viser at hun fortsatt har langt igjen til dronning-status.

Hun er utvilsomt en dyktig vokalist med en brukbar stemme, men den blekner sammenlignet med prakten til størrelser som soul-dronningen Aretha Franklin. Men bevarers, Beverly Knight har en fyldig og varm stemme. Musikalsk ligger hun i grenselandet mot rhythm and blues. Enkelte låter er også arrangert som typisk rock som den melodiøse og fengende Gold og Shoulda Woulda Coulda.

Hun legger seg i samme løype som Anastacia, men lykkes ikke helt. Beverly Knight mangler Anastacias trykk og intensitet i framføringen.

Melodiene på Who I Am spenner over både ballader og fengende, raske rytmer. Åpningssporet Get Up har noen få melodilinjer som repeteres til det kjedelige. Shoulda Woulda Coulda, derimot, er fengende med et vakker melodi og framført med innlevelse og variert stemmebruk.

Albumet er velprodusert, dyktig spilt, men forlater stort sett ikke det ordinære. Det virker også som plateselskapet har innsett at hennes sang ikke er sterk nok alene til å appellere til publikum. Et fotoalbum følger med, hvor vi får grundig dokumentert hennes slanke kropp og brune hud. Til og med den hvite trusestrikken viser hun fram på et av bildene. Men slik hører med for plateselskap som er ute etter produkter som skal selge - og ikke etter musikalske høydepunkter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen