cover

Små rum

Lisa Nilsson

CD (2001) - Sony Music / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Cocktail

Spor:
Små rum
Det är bare ord
Min man
Var finns du nu
Armband
En kärlek utan namn
Aldrig som aldrig
Bare lite kärlek
Vären kom i år
Telegram för fullmånen
Säg det igen
Vad har hänt här

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Svale sanger fra Lisa Nilsson

Den svenske eks-popbabe Lisa Nilsson gir lyd fra seg med visepop-CD.

Lisa Nilsson, ja, hvor ble det av henne? I flere år var hun et slags svenskenes svar på Madonna og andre kvinnelige idoler; en "femme fatale" med alvorstunge tekster.

Selvsagt stod det menn bak, det vil si: En mann. R&B/pop-kongen Mauro Scocco skrev og produserte to solide album for frk. Nilsson på det tidlige 90-tall. Så ble det tyst.

Ifølge diverse tabloidrapporter måtte den unge skjønnheten ut av sladrespaltene og vekk fra stambordet på Stockholms Cafe Opera. Hun fant mål og mening med det hele, nemlig i sin Henrik Janson, og sammen laget de det flotte albumet Viva for et par år tilbake. Fri fra mektige bakmenn var det altså bare å forske ut egne musikalske veier for Lisa Nilsson.

Mens man på Viva kunne ane popuniverset i melodiene, er Små rum taffel de luxe.

Vispene jobber, strykerne forbarmer seg over lytteren som forsmådde elskerinner, og mens pianomaestroen i enden av baren pludrer avgårde kommer Lisa Nilsson med sine små og store betraktninger.

Det er pent og pyntelig. Perfekt sensommermusikk, i grunnen. 12 låter på rad blir dog en liten overdose for denne lytteren. Selv om jeg synes svensk er ufattelig vakkert, og Lisa Nilssons stemme ikke akkurat gir meg verken ørevonde eller ørevoks, blir det litt for svalt i store mengder.

Hun beveger seg som nevnt innenfor et melodisk univers, innenfor vise - og litt jazz og musical. Mann/Weil-låten Just A Little Lovin' frisker opp betraktelig i svensk variant; Bare lite kärlek. Hennes egen, Var finns du nu, er en pen liten jazz-sak, hvor Lisa også får holde tonen aldri så lenge på slutten.

Hadde det ikke vært for at jeg liker Lisa Nilsson ufattelig godt fra før av - og ser agendaen med dette temaalbumet - kunne jeg vært litt (men bare litt, altså) stygg og sagt at dette er perfekt rødvinsmusikk. Taffelfaktoren blir dessverre noe for høy for denne lytterens tålmodighet. Men Små rum er ikke en CD man setter på for å komme videre, det er en CD man setter på for å roe ned tempoet, og sånn sett er i hvert fall jeg sjelden i korrekt modus. Kanskje jeg likevel skal forsøke å sette den på, på nytt?

Men i det jeg setter på Viva igjen, for å friske opp 2000-minnene, er det likevel ikke tvil om at jeg foretrekker dette albumet fremfor det nye. Så krysser jeg fingrene for at Lisa Nilsson ved neste korsvei blir litt "tøffere" igjen.

For det er ulidelig vakkert når Lisa Nilsson synger om noe så banalt som den ihjeltolkede kjærligheten...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Foster The People - Torches

(Columbia)

Torches kommer til å gjøre at vi alle hopper rundt som noen skrullete idioter hele sommeren totusenogelleve.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
The Knife - Tomorrow, In a Year