cover

Rocket Ride

Edguy

CD (2006) - Nuclear Blast / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Powermetal

Spor:
Sacrifice
Rocket Ride
Wasted Time
Matrix
Return to the Tribe
The Asylum
Save Me
Catch of the Century
Out of Vogue
Superheroes
Trinidad

Referanser:
Gamma Ray
Helloween
Stratovarius
Highland Glory
Masterplan

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Krautrockere på romtur

Tyske Edguy har i løpet av sine drøyt femten leveår gitt ut åtte album, og Rocket Ride er bandets nyfødte.

Rocket Ride er Edguys siste bidrag til diskografien, og de leverer med det sin kanskje beste skive siden Theater of Salvation (1999). Tobias Sammet har utviklet seg til å bli en svært god vokalist, og bandet er tight så det holder. Det skader heller ikke at Sascha Paeth (Angra, Kamelot, Rhapsody etc.) står bak produksjonen.

Den åtte minutter lange Sacrifice er første spor ut, og bandet serverer ei låt med gode melodier, variasjon og tyngde. På midtpartiet har de også lagt til strykere, noe som gjør at låta skiller seg litt ut fra de andre. Tankene går i retning Rhapsody, men Edguy vet hvor grensen går!

Ved første gjennomhøring syntes jeg dette egentlig var ei litt tam skive, men etter noen gjennomhøringer begynner den å vokse, og jeg begynner faktisk å like den. De absolutte kremlåtene finner man i det fengende tittelsporet, Wasted Time, Return to the Tribe, den blytunge og massive The Asylum og Out of Vogue. Trinidad, som avslutter skiva, handler visstnok om ei ikke altfor pen dame. Til tider minner den litt om Rolling Stones' Sympathy For the Devil, uten å sammenligne disse ytterligere. For smakens skyld har de også funnet plass til en flott ballade i form av Save Me.

Stilmessig er det ikke mye nytt å spore på Rocket Ride. Gutta kjører i det samme sporet de alltid har gjort, men så lenge de greier å lage gode låter, så får i hvert fall fansen det de vil ha. Og det er vel tross alt fansen dette handler om, når alt kommer til alt...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Aphex Twin - drukqs

(Warp)

Ricard D. James aka Aphex Twin pusher grenser og ser litt tilbake.

Flere:

The National - Alligator
Grey de Lisle - The Graceful Ghost