cover

Hälften dör av fetma

Babian

CD (2010) - Troglodyte

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Soulrock / Scandinavian rock

Spor:
Bort härifrån
Ingenting + Ingenting
Oh la la la
Jordens dragningskraft
Öppna ögonen
Vi lär oss så bra
Kaka
Idol
Skitungar
Ska vi dansa först?
Skaka röv
Släpp in mig

Referanser:
bob hund
Håkan Hellström
The Sonics
The Kinks
The Hellacopters

Vis flere data

Se også:
Fullproppad, Listtoppad, Livrädd & Uppstoppad! - Babian (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oppfølger som innfrir

Så var det dette med det vanskelige andrealbumet da...

Babian ble av mange utnevnt som svensk rocks framtid i forbindelse med den glimrende debuten Fulltroppad, Listtoppad, Livrädd & Uppstoppad. Også for denne anmelderen var de et friskt pust som sprudlet med tonnevis av energi. De gode låtene stod i rekke på et album som har holdt seg like godt i dag som da kom våren 2009.

Med Hälften Dör Av Fetma kommer kvartetten med den tradisjonelt vanskelige oppfølgeren. Debuten var blant annet var nominert til svenske P3's Guldnominering (beste rockealbum) i 2009, så forventningene er naturlig nok svært høye.

Hälften Dör Av Fetma er en naturlig fortsettelse. For det handler igjen om garasjerock der fuzzgitaren med 60-tallslyd er en rød råd. En rask sving innom spilleren tyder at det blir vanskelig å toppe høydepunktene som preget store deler av låtmaterialet på den iørenfallende debuten. Denne gangen utgjør albumets 12 spor et jevnere album, men bare et fåtalls såkalte hits. Om dette er til bedre eller ei er opp til den enkelte å avgjøre.

Flere av låtene (Vi Lär Oss Bra, Kaka, Ska Vi Dansa Först?) er hardtslående 60-tallets soul, blandet med garasjerock og Håkan Hellström-pop. Det rykker i dansefoten og spesielt i Skaka Röv der Babian har reist tilbake til 50-tallets rock'n roll. De sylskarpe gitarstrengene skjærer og rytmeseksjonen jobber så svetten renner av som i et fossefall. Albumets beste låter kommer i platas midtre del som Jordens Dragningskraft med Kinks-riffene plassert knallhardt i mellomgulvet (platas definitive høydepunkt), Öppna Ögonen, Idol og Skitungar.

Jeg klarer heller ikke denne gang å unngå å sammenligne den skånske og alltid hardtarbeide vokalen til Tobias Allvis med bob hunds Tomas Öberg. Men det gjelder mer stemmene, enn musikken i seg selv. For Babian står så absolutt på egne bein.

Selv om Hälften Dör Av Fetma ikke er så oppsiktsvekkende og overraskende som debuten, så klarer Babian å levere fra seg godt håndverk som i all hovedsak innfrir forventningene. Det krever bare litt mer tid denne gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neil Young - On the Beach

(Reprise)

Now I'm livin' out here on the beach, but those seagulls are still out of reach.

Flere:

The Pains of Being Pure at Heart - Belong
Vidar Sandbeck - En fergemanns vise