cover

Blindsides

Earlybird Stringband

CD (2011) - Voices Of Wonder / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Bluegrass

Spor:
Roof Leak
Winter Jewels
All The Crows
Way To Go
Long Goodbyes
That Old Road
To Reinlendere
Time Of The Year
Park Bench
Engine's Calling
Engine Outro
Oh I Know
The Heat
The Heat Outro

Referanser:
The Desert Rose Band
Nickel Creek
Union Station

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Christiania Blaagress II

Earlybird Stringband er et av Norges ledende bluegrassband, og imponerer også på andrealbumet, selv om det godt kunne vært mer spennende produsert.

Denne gruppa fra Oslo fikk fortjent kritikerros og Spellemann-nominasjon for den selvtitulerte debuten fra i fjor. Vokalist og banjospiller Hans Martin Austestad har også på Blindsides skrevet alt. Med seg har han en tradisjonell bluegrassbesetning der tre av de seks korer.

Og nettopp vokalharmonier er noe av det beste med Earlybird Stringbands lavmælte, mollstemte musikk. Eneste problem er at det hele låter for snilt og forsiktig. Det burde vært mer krutt og spenstighet på de fjorten sangene. Kanskje de bør hyre en produsent på neste plate? Ingen er nemlig oppgitt her.

Det er imidlertid mange bra låter på Blindsides; Winter Jewels har glimrende tekst og refreng, All The Crows høres ut som når The Eagles gjør bluegrass, den fengende og lynkjappe Way To Go har fele/banjosolo, den slentrende balladen Long Goodbyes har Beatles-aktig koring, og Time Of The Year (som handler om ensomhet) er det vokale høydepunktet, der bandet synger refrenget i kor.

Som på debuten gjør Earlybird Stringband også her norsk folkemusikk, denne gangen To Reinlendere. Dette er enda et godt eksempel på at gamle folketoner fungerer bra med bluegrassinstrumentering – det første var Øystein Sundes Christiania Fusel & Blaagress. Men de to instrumentale outroene er unødvendige, fordi de ikke tilfører låtene noe.

Alt i alt er Blindsides et godt og tradisjonelt bluegrassalbum. Spesielt den følsomme vokalen til Austestad og koringen er bra. Men jeg savner mer sprut fra gruppa, og foreslår at de skriver noen raske instrumentaler til neste skive.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini

(Mimicry)

Lyden av fortvilelsens, tungetalens og galskapens demoniske skrik, toner av smerte, lidelse og blodtørst.

Flere:

Ghostface Killah - Bulletproof Wallets
Thelma & Clyde - White Line