cover

Ways of Falling

The Reilly Express

CD (2004) - Cutwater Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardrock

Spor:
Hollow Matter
Sucker
Dirtbag
Lazy
Get Away
Hipster
The Fall
Immah
Family Business
Despair
One $ Bill
Every Day
Between Yer Cheeks
Sweet Oblivion
Fool's Hope
Candy Colored Clown

Referanser:
The Hives
Cato Salsa Experience

Vis flere data

Se også:
Dizzy - The Reilly Express (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kvantumsrock

Mye musikk på en gang fra denne breibeinte trønderkvartetten.

Det største problemet til The Reilly Express er at de ikke klarer å begrense seg. Unge, sultne rock'n'roll-band bør i de fleste tilfeller presentere seg ved hjelp av fokuserte og eksplosive utgivelser. Dette gir ofte den ønskede trøkk-i-trynet-effekten. The Reilly Express velger på sin andre langspiller stikk motsatt strategi. 16 låter har de gitt plass til. Det er godt mulig de mente de hadde så mange glimrende låter at de ikke klarte å kutte ut noen, men et kortere album hadde nok fungert bedre.

Man finner den samme harde rocken og de samme punkinfluensene her, som på deres debut. Bandet kan minne noe om en amatørmessig og litt harry utgave av Hives. De har i tillegg røttene i noe av den samme rocken som norskspråklige John Doe. Bandet har absolutt en del å by på, men trenger kanskje et nytt filter å kjøre ideene gjennom.

I blant klarer de å komme opp med virkelig drivende rock'n'roll. Sucker og Get Away er to heftige låter som sparker i gang svetteporene. Immah har en kledelig tyngde og et tøft driv. Den lange The Fall (7:27) har ikke det som skal til for å virke interesant hele veien. Utover skiva blir man litt matt av alt øset. En del av låtene er ikke sterke nok til at man klarer å holde gliset like bredt hele tida.

The Reilly Express er fortsatt et lovende band. Nå er det snart på tide å komme seg et hakk videre og virkelig overbevise. Denne utgivelsen hadde nok gjort enda større inntrykk om den varet 25-30 minutter. Litt sliping og pussing ville gjort seg godt til neste gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Funeral Diner - The Underdark

(Alone Records)

Med The Underdark har emosjonell hardcore fått sin Sgt Pepper!

Flere:

Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser
Stars - Set Yourself On Fire