cover

The Union

Blind Archery Club

CD (2007) - Sony Music / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Softrock

Spor:
The Better Life
Off the Deep End
A Day Without You
Loveleen
The Union
Set My Heart for the Road
High on Morning Dew
She Always Wore Sunglasses on Rainy Days
Winter at Your Heels
Claremont

Referanser:
Phoenix
Sondre Lerche
Travis
Coldplay

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Et lite hakk over gjennomsnittet

Dyktige oslogutter med et høyt og vennlig energinivå. Men for mye etterligning, med lite særpreg og variasjon.

Radiohiten Off the Deep End skapte forventninger om et nytt spennende norsk band med sofistikert pop. Dessverre lever ikke hele debutalbumet til Blind Archery Club opp til dette inntrykket.

Oslo/Folloguttene bak albumet The Union fremstår som så mange andre gutteband og artister disse dager. Samtidig er de også et friskt pust innenfor denne sjangeren, og produserer musikk som får frem mer solide energikick enn sofistikert melankoli. Det er tydelig at harmonien dem i mellom også er på topp.

Et minus er at låtene har lite særpreg. De blir mer en kopi av andre etablerte artister innenfor denne sjangeren, med et til dels mislykket forsøk på å komme med noe nytt. Vokalistens stemme virker ofte litt tilgjort, noe som for så vidt gjelder store deler av plata generelt: Av og til høres Pelle Nordlie ut som både Travis, Robbie Williams og Sondre Lerche på en gang. Balladene Claremont og Slow Down blir i stedet dårlige forsøk på Coldplay-etterligninger. Da er tittelsporet The Union en mer vellykket pianoballade, noe gjesteartist Rockettothesky (Jenny Hval) bidrar sterkt til. Men det høres lite kreativt ut, og bandet skulle helst ha droppet de fleste av disse nedelåtene.

Til tider lykkes de, både med sine enkle og mer komplekse harmonier. De er dyktige musikere som vet å plassere de rette tonene sammen på nye måter. Men noe blir for masete og nærmest for hyggelig. Winter at Your Heels og High on the Morning Dew overlesser oss med glade rytmer og toner og høres nærmest uatskillelige ut.

Foruten noen gode øyeblikk blir det lite variasjon her. Låtene flyr avgårde en etter en, og gir oss bare melodier vi kunne gjettet oss til. Den "sikre" rammen de har valgt å holde seg innenfor er ikke så sikker likevel.

Høydepunktene finner vi på sporene hvor gjengen med korister deltar. På A Day Without You og She Always Wore Sunglasses On Rainy Days krydres stemningen og får frem særegne harmonier mellom kor og band. På disse låtene, sammen med den uforglemmelige gladlåten Off the Deep End, skiller Blind Archery Club seg ut. Hadde det bare vært flere av dem. Bandet virker for fastlåst i etablerte konvensjoner for hvordan mannlig sofistikert pop "skal" være.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand

(Rounder)

Hvem skulle trodd at dette umake paret skulle stå for en av årets utgivelser? Ikke jeg i hvert fall.

Flere:

Tord Gustavsen Trio - Being There
Bonnie Prince Billy - Master & Everyone