cover

Lions

The Black Crowes

CD (2001) - V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock

Spor:
Midnight From the Inside Out
Lickin'
Come On
No Use Lying
Losing My Mind
Ozone Mama
Greasy Grass River
Soul Singing
Miracle To Me
Young Man, Old Man
Cosmic Friend
Cypress Tree
Lay It All On Me

Referanser:
The Rolling Stones
Small Faces

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Nye takter, men i hvilken retning?

The Black Crowes ramler av hovedveien i dårlig dosert kurve.

The Black Crowes, rockerne som er tøffere enn signaturtoget, har byttet til plateselskapet V2, leid inn Don Was som produsent og åpenbart vurdert å skifte retning ganske så drastisk. Hva har skjedd? Jeg må innrømme at jeg blir sittende igjen som et stort spørsmålstegn etter å ha spilt igjennom plata de første rundene. Hva er dette?

Antakelig med Don Was' hjelp er lydbildet strippet ned til "the bare minimals", alt høres litt mykere ut, den svampaktige og bluesaktige rocken har forsvunnet og selveste varemerket til Crowes er derved nesten borte. Borte er de viltre tonene fra for eksempel "Shake Your Money Maker", og de såre låtene fra det påfølgende albumet.

Black Crowes har vært i en litt musikalsk dødperiode i den siste tiden, med ikke helt imponerede salgstall på for eksempel forgjengeren "Amorica" (med tidenes teiteste cover, for øvrig). Et eller annet har i hvert fall presset fram den snuoperasjonen som dette vitterlig er. Det er mulig at dette er en slags modernifiseringsprosess av bandet, de har jo i tillegg lagt inn en multimediadel der man kan følge konsertene deres på internett. Men jeg er ikke sikker på at dette er noen god trend. For all del, her er en del høydare som helt klart setter fart i kroppen; "Lickin'" for eksempel er en enkel og barsk rockelåt som helt klart er godkjent. Akustiske og vakre "Miracle To Me" er også blant det mer positive. Pussigheter finnes i et helt unødvendig tyveri fra Jimi Hendrix på åpningen av "Come On", og den teaterrock-aktige starten på "Cosmic Friend".

Det som berger "Lions" i havn er nok helheten ved albumet, dette er fremdeles god og hard rock, med Chris Robinsons halvslitne stemme som bærebjelke. Låtene sitter ganske tett planket, og bortsett fra nevnte ujevnheter er dette god rock. Lunken applaus til Black Crowes, men dog en applaus. Ikke helt til å bli klok på. Hvor skal de hen?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker
The Knife - Tomorrow, In a Year