cover

Can Our Love...

Tindersticks

CD (2001) - Beggars Banquet / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Slowcore / Voksenrock

Spor:
Dying Slowly
People Keep Comin' Around
Tricklin'
Can Our Love...
Sweet Release
Don't Ever Get Tired
No Man In The World
Chilitetime

Referanser:
Leonard Cohen
Spain

Vis flere data

Se også:
Simple Pleasure - Tindersticks (1999)
Waiting for the Moon - Tindersticks (2003)
Waiting for the Moon - Tindersticks (2003)
The Hungry Saw - Tindersticks (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Mer amerikansk enn britisk ?

Tindersticks leverer sitt syvende album, og de er fremdeles blå.

Tindersticks ble dannet i 1992 i Nottingham, England. De oppstod på et tidspunkt da England druknet i gitarbaserte britpop/indie band, og samtidig som Blur og Oasis konkurrerte om tittelen verdens beste band i NME og Melody Maker. Britene er faen meg evig tilbakeskuende og degenererte; de minner oss til stadighet om gullalderen på 60-tallet med Beatles og Stones.

Men Tindersticks er annerledes, de har alltid hatt et klart og distinkt sound. De var diffuse, tilbakelente og sofistikerte i en tid der andre var mer rett på sak. Jeg har alltid hatt på følelsen at de er mer amerikanske enn britiske.

Mye av særpreget ligger i vokalist Stuart Staples mørkeblå røst, og det kan være naturlig å sammenligne Staples med høvdinger som Lee Hazlewood, Leonard Cohen og Nick Cave. Staples gir oss i likhet med disse litterære tekster, og han er dynamisk i sin tilbakelente, melankolske stil.

Som helhet er det ingen instrumentalister som dominerer lydbildet, og bandet som helhet skaper en lakonisk flyt som også karakteriserer nittitallsband som Spain og Mazzy Star.

Etter å ha sluppet sitt selvtitulerte debutalbum i 1993 vokste det raskt frem en skare trofast fans. Tindersticks har foret disse med en mengde bra plater, og Can Our Love er den syvende i rekken. I 1996 slapp de også soundtracket til Claire Denis' film "Nenette et Boni", en film som bør ses, og en plate som bør høres.

På denne plata er det verdt å merke seg låter som People Keep Comin' Around, Tricklin' og tittelkuttet Can Our Love..., fantastiske låter som bør plukkes frem ofte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust

(Curling Legs)

Med nydelige pop-låter utført av kreative, åpne jazzmusikere, skaper Slow Motion Orchestra et spennende, originalt uttrykk.

Flere:

Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2
Filter - The Amalgamut