cover

Arm of the Starfish

The Blithe Sons

CD-EP (2004) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Folk / Frifolk

Spor:
Sparkling Diatoms
Sun Anemone
Animals of the Seashore
Foam
Sea-glass

Referanser:
Thuja
Animal Collective

Vis flere data

Se også:
We Walk the Young Earth - The Blithe Sons (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Det døde tjernet

To menn på oppdrag forsøker å feste Moder Natur til plate, men ender opp med date-rape.

Jewelled Antler (=juvel-hjortegevir), kaller de seg, og rare er de. Websiden til dette obskure kollektivet prydes av en tegning av en sykelig utseende myr, noe som beskriver musikken fra denne gjengen temmelig presist. Jewelled Antler er nemlig en litt spesiell forsamling mennesker, som har snekret sammen sin egen lille greie, og gitt den merkelappen "new-folk".

Der gammal folkemusikk spilte musikk inspirert av naturen, designert for kultur og ukultur i bygdesamfunn i varierende former for sivilisasjon har new-folk bestemt seg for å gå andre veien. Ut i skauen skal vi, ut til fuglane, fossane og myra, men mest av alt, så skal vi ut til vannet.

Opptaksmetoden er visstnok "a concept of recording an album that contains silent bits of space accompanied by a not-so-traditional way of production, creating an unfamiliar style to the average listener." Nåh. Det klargjorde jo... ingenting, annet enn at jeg, som synes dette låter temmelig "unfamiliar", er en gjennomsnittslytter.

Herrene bak The Blithe Sons, Loren Chasse og Glenn Donaldson, er to av hovedfigurene bak Jewelled Antler, og deltar i haugevis av andre prosjekter sammen. Som The Blithe Sons har de bestemt seg for å gå ut i naturen for å ta opp noen samplinger av tilfeldige naturlyder, for så å klippe og lime dem sammen med vage, repetitive gitarpassasjer og ambiente lyder av ulike varianter i studio Dette høres kanskje kjedelig ut, men jeg kan love at det er mye kjedeligere enn det høres ut.

Sangtitler som Foam og Sea-glass hinter om at The Blithe Sons egentlig er et par anemiske vegetarianere, som i mangel av fullgode argumenter for ikke å spise kjøtt har bestemt seg for å gå drastisk til verks, og lage Kunst Som Folk Ikke Forstår som de kan adoptere som bevis for de mystiske teoriene de har, om hvordan alt henger sammen, alt lager lyd, alt er musikk og alt er harmoni. Det er noe ekkelt, lunkent, new-age-aktig noe, klebret sammen med noe spakt post-post-moderne noe som gjør denne platen uspiselig. Når du forsøker så hardt som The Blithe Sons gjør å fremstå som ydmyk og subtil, så oppnår du nøyaktig det motsatte. Jævla posører.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Marissa Nadler - Little Hells
Information - Biomekano