cover

Teenage Idols

The Teenage Idols

CD (2002) - Playground / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rockabilly / Psychobilly / Garasjerock / Rock'n'Roll / Surf

Spor:
Here She Comes
Burning Love
Northern City
Teenage Idols From Outer Space
Personal Ad
Up
I Got Nothing
The Dead
Beat Generator
Soul Punk

Referanser:
The Cramps
Jon Spencer Blues Explosion
Ricochets

Vis flere data

Se også:
Northern City EP - The Teenage Idols (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Teenbeat

Her lukter det Cramps lang vei, men ikke så kraftig at det er noe å bli irritert over.

The Teenage Idols er en norsk/svensk gjeng med platesamlinga full av garagerock. For noen måneder siden ga de ut en fornøyelig firespors EP, Northern City (2002). Nå er albumet her, og det er ti låter pakka med Cramps-inspirerte vendinger. Primalskrik, surfpregede gitarer og jungeltromming. Egentlig er det bare snakk om en hærlig liten leksjon i rock'n'roll.

Som tidligere nevnt er ikke skiva spesielt original. The Teenage Idols trekker veksler på ting de har hørt mange ganger før. De vinner likevel på at det føles ekte og ærlig, dette er ikke noe nøye kalkulert trendrockprodukt. Skiva er visstnok innspilt i øvingslokalet. Det høres, men virker ikke skjemmende. Det betyr heller at de har fått den møkkete lyden som passer så godt til denne avarten av rock. Flere låter bærer lyden av fuktige murvegger og blinkende lyspærer med seg.

To av låtene, Northern City og Beat Generator, var også med på debut EPen. Resten av låtene er en naturlig videreføring av førsteutgivelsen. Bandet selv har påstått at de er mest komfortable med å spille live. Det virker som om forsøket på å overføre energi og spontanitet fra scene til innspilling har fungert ganske bra.

The Cramps er nevnt tidligere, men det er også mulig å trekke linjer til Jon Spencer og hans gitarkrumspring. På I Got Nothing nærmer de seg noe Ricochets kunne ha funnet på. Trønderske Halvard hulker og skriker seg gjennom de ganske enkle tekstene. Det han mangler i vakker stemme tas igjen i innsats. Gitarist Germans skjærende gitar er med på å øke spenningsnivået.

Energien og råheten er noen av The Teenage Idols styrker, mangel på originalitet er i blant en liten svakhet. Plata er såpass kort og kraftfull at den ikke blir kjedelig eller ensformig. Den er en sikker anbefaling til alle som trenger en dose rock'n'roll som er fri for markedstilpassing eller MTV-trender.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information
Mahjongg - Kontpab