cover

Ride the Skies

Lightning Bolt

CD (2001) - Load

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock

Spor:
Forecefield
Saint Jaques
13 Monsters
Ride the Sky
The Faire Folk
Into the Mist 2
Wee Ones Parade
Rotator

Referanser:
Pink and Brown
the USAISAMONSTER
Wolf Eyes
Arab On Radar
Black Dice
Ruins
Boredoms

Vis flere data

Se også:
Wonderful Rainbow - Lightning Bolt (2003)
Power of Salad & Milkshakes - Lightning Bolt (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fight Club

På en sky av lyn og torden kommer Brian og Brian dundrende gjennom lydmuren.

Lightning Bolt er bass og trommer. Lightning Bolt er maks lydstyrke. Lightning Bolt er garasjerockens onde hevn. Fra basen Fort Thunder fyrer de opp maskineriet sitt og inviterer over på en grusom ødeleggelsesfest som kan høres fra bakhagen i Rhode Island til langt ned mot New York City. Etter det er over ligger du og vrir deg i spasmer, ørene skjelver og kroppen er maltraktert. Og du tigger jommen meg om mer!

Først og fremst et liveband, LB klarer også å styre noe av sin høylydte villskap inn på plate. Om ikke like effektivt som Wonderful Rainbow (2003), Ride the Skies er en primitiv og voldsom opplevelse. Gibson maskinelle bassriff og vegg av lyd (jeg aner ikke hvordan han får det til, men det høres tidvis ut som en 15 000 watts tanks), Chippendales stemme som av og til sender ut kommandoer som kommer fra en sprukken radio og hans ekstreme dunking - mannen slår jo med livet som innsats i hvert beat, og så det voldsomme øyeblikket da alt eksploderer sammen med overdøvende kraft og styrke. Det gjør dette bandet til noe ganske spesielt. Nå klarer de ikke helt å holde intensiteten, som i det voldsomme tittelkuttet, hele veien ut, og mot slutten er det som om de blir overmannet av seg selv. Uansett Ride the Skies er en totalopplevelse der Frank Zappa, Ruins, Suicide og Mötörhead kvernes sammen, gjerne i en og samme låt. Og du har nok aldri hørt Fader Jacob fremført i en så halsbrekkende versjon tidligere.

Lightning Bolt er verken støy eller kaos, det handler mer om presisjon, timing og dynamikk. Det kan være partier som aller mest er smertefulle, men når de slår til så treffer de deg i mellomgulvet og i hodet og i hjertet, og du føler deg som et medlem i Fight Club, og tar slagene som støter inn i kroppen din med glede. Men først og fremst er Lightning Bolt primal rock'n'roll skrudd på full guffe og fremført med livet som innsats, akkurat slik rock'n'roll skal være.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ralph Myerz & The Jack Herren Band - A Special EP

(Emperor Norton)

Nytt skudd på det elektroniske treet leverer fine finesser i kjent bergensk stil.

Flere:

Paganus - Skogsrock
The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark