cover

Wildwood

Chatham County Line

CD (2010) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Bluegrass / Folk

Spor:
Wildwood
Alone In New York
Saturdays&Sundays
Crop Comes In
Porcelain Doll
Out Of The Running
Heart Attack
Ghost Of Woody Guthrie
Honeymoon
Ringing In My Ears
Blue Jay Way
End Of The Line

Referanser:
Whiskeytown
The Jayhawks
The Felice Brothers

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Vakkert, men monotont

Chatham County Line er et veldig trivelig band, som selv uten Jonas Fjeld med på laget lager musikk som de fleste vil kunne like.

Opp igjennom årene er det nok mange som har trodd at Chatham County Line er norske. Det er kanskje ikke så rart, siden deres samarbeid med vår egen Jonas Fjeld har resultert i flere album, og Chatham County Line kan dermed uten tvil gå inn under kategorien norgesvenner.

Bandmedlemmene, som egentlig kommer fra North-Carolina i USA, har holdt det gående i ti år, og Wildwood er deres femte studioalbum.

Musikkmessig holder de seg innen sjangeren bluegrass og folk. Med instrumenter som banjo, mandolin, fele og munnspill, så sier det seg nesten selv at dette må være en koselig plate. Og Chatham County Line er et veldig trivelig band, som selv uten Jonas Fjeld med på laget lager musikk som de fleste vil kunne like.

Vokalist Dave Wilson høres ut som en "lonesome cowboy", med sin klagende og såre stemme. Godt akkompagnert av resten av bandet. Dette er et av bandets umiddelbare kjennetegn som gjør at CCL fremstår som et harmonisk kor.

Bluegrass er jo en subsjanger av country, og det er enkelt å høre mye av dette i Chatham County Lines musikk, faktisk mer enn på tidligere album. Mange av låtene kunne passet godt på soundtracket til filmen Brokeback Mountain for eksempel. Spesielt låten Porcelain Doll, som er albumets roligste.

Umiddelbart kan man høre noe som minner om bandet Fleet Foxes på dette albumet, og det betyr vel at Chatham County Line har laget musikk som kan nå ut til mange flere enn bare bluegrass-elskere.

Av tolv låter så er det kun fire som stikker seg nevneverdig ut. Tittelsporet, Heart Attack, Ghost Of Woody Guthrie og Ringing In My Eyes er alle favoritter. Men det er dessverre flere låter som drar terningkastet ned på dette albumet, enn det er gode låter som drar det opp.

Som bakgrunnsmusikk egner Wildwood seg veldig bra, for hele albumet er behagelig å lytte til, men allikevel så blir det noe monotont dersom man virkelig går hver låt etter sømmene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Brandy - Full Moon

(Atlantic)

Brandy kikker mye tilbake, littegrann ned på skoa og bittelitt inn i fremtiden.

Flere:

Sade - Lovers Live
Deradoorian - Mind Raft EP