cover

Amorino

Isobel Campbell

CD (2003) - Snowstorm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Akustisk jazz / Bossanova / Cinematisk / Psykedelia

Spor:
Amorino
The Breeze Whispered Your Name
Monologue For An Old True Love
October's Sky
The Cat's Pyjamas
Why Does My Head Hurt So?
Johnny Come Home
Poor Butterfly
Love For Tomorrow
There Is No Greater Gold
This Land Flows With Milk
Song For Baby
Time Is Just The Same

Referanser:
Serge Gainsbourg
Saint Etienne
Goldfrapp
Broadcast
Cam

Vis flere data

Se også:
Time is Just The Same - Isobel Campbell (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kvinneandel

Er du litt mer tolerant for 'all that jazz' enn hva jeg er, ser jeg ikke bort fra at du vil elske denne plata.

Hadde jeg vært litt deformert, kunne jeg ha vist med fingrene hvor mange plater jeg eier med kvinnelige artister. Muligens sier det mest om platesamling min, men jeg kan trygt si at kvinnene ikke dominerer verken her på Pstereo eller andre steder. Jeg er likevel sikker på at det finnes mange talentfulle damer der ute, som av ulike grunner ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Et band som jeg setter umåtelig stor pris på, der det ofte er kvinnelig vokal med i lydbildet, er Belle & Sebastian. Så da Isobel Campbells soloplate "Amorino" dukket opp i postkassa mi, ble jeg både nysgjerrig og en smule forventningsfull. Isobel har også spilt cello i Belle & Sebastian, men dette er ingen plate med bare strykere.

Mye av "Amorino" minner om typisk Belle & Sebastian. Jeg er fristet til å kalle det fløyelsmyk pop. Isobels stemme, (jeg foretrekker å være på fornavn når navnet er så nydelig) er svak, stille, søt og nesten litt naiv. Den minste utblåsning fra instrumentene ville vært nok til å overdøve henne, noe som resulterer i lange, instrumentale partier der de mange musikantene får utfolde seg.

Tittelsporet åpner plata, og der høres Isobel ut som søstera til Stina Nordenstam. Men jeg skal ikke ta fra henne at stemmen er ganske så egenartet. I tillegg er Isobel relativt tidløs. For selv om jeg liker best sporene der hun er tro mot sine aner i Belle & Sebastian, så er det mye annet her også, særlig for de som er glad i jazz, orkestermusikk og litt lounge, for ikke å glemme låta "The cat's pyjamas" fra 20-tallet.

Selv jeg, som ikke er noen stor tilhenger av jazz, lar meg lett sjarmere av Isobels flørt med tida og blanding av forskjellige sjangere. Likevel er jeg altså mest begeistret for låter som "Johnny come home", "Love for tomorrow" og "This land flows with milk". Iblant blir de instrumentale sekvensene litt for lange og monotone, selv om bandet er bra til å veksle mellom ulike instrumenter.

Melodiene og Isobels stemme gjør "Amorino" til et meget sjarmerende album. Er du litt mer tolerant for "all that jazz" enn hva jeg er, ser jeg ikke bort fra at du vil elske denne plata.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Information - Biomekano

(Rune Grammofon)

Totalt gjennomført plate. Burde vært gangbar som avgangsprøve på Arkitekthøgskolen.

Flere:

Simon Joyner - Skeleton Blues
Ghostface Killah - Bulletproof Wallets