cover

Smiling & Waving

Anja Garbarek

CD (2001) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Alternativ / Jazz

Spor:
Her Room
The Gown
Spin The Context
Tay Tuned
You Know
Big Mouth
The Diver
That's All
And Then
It Seems We Talk
I Won't Hurt You
Blinking Blocks Of Light

Referanser:
Stina Nordenstam
Laurie Anderson

Vis flere data

Se også:
Briefly Shaking - Anja Garbarek (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Et kyss i øret

Garbadatter smyger seg innpå deg, men er dessverre nokså fort glemt.

Etter omtrent fem minutter med Anja Garbareks nye skive i CD-spilleren måtte jeg plukke fram coveret for å stille min nysgjerrighet. Dette låt MISTENKELIG likt senere Talk Talk med en kvinnelig vokalist. Og jepp; der sto han: Mark Hollis. Produsent for to av sporene på plata, og den eneste naturlige forklaringen på dette meget særegne lydbildet.

Nå er ikke resten av "Smiling & Waving" så alt for langt unna det samme landskapet som Hollis og hans kumpaner har utforsket tidligere, og Anja må ha parkert på nabotomta til forrige skive hun slapp, "Balloon Moods", for bortsett fra de Hollis-inspirerte låtene er det ingen vesentlig forskjell på de to skivene som jeg kan høre.

Jeg diskuterte dette med en kamerat, og han kom i grunnen med de forløsende ord: plata mangler MELODIER. Der nevnte Talk Talk kunne ha de særeste og mest sprikende arrangementer, var det alltid en sentral melodi som bandt det hele sammen. Og det er på dette punktet det svikter for Anja Garbarek. Du kan høre låtene gjennom, la deg fascinere av spennende samplinger, uventede lyder og sære arrangementer, eller la deg forføre av Anjas hviskende, ultranære stemme rett i øret som et kyss, men prøv å nynne låta etterpå... Umulig.

Du skal være i en svært spesiell sinnsstemning for å høre platen tvers igjennom. Tidvis får man gåsehud over hele kroppen, og det er sårhet i noen av sporene som gjør vondt tvers gjennom stua. Tekstene er mer poetiske og løsere i formen enn sangtekster vanligvis er, og sammen med musikken føles det hele som lyddelen av et abstrakt kunstverk av noe slag. Det mangler bare noe visuelt. Og en melodi.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Green Day - American Idiot
Annar Follesø & Björn Nyman & Christian Ihle Hadland - Bartók