cover

Widow's First Dawn

Rope

(2003) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Math Rock / Eksperimentell rock

Spor:
Love Without The Illusion of Permanence
Widow’s First Dusk
Routine Mood Swings
Confusing Heritage
Wordless Conversation
Rubicon

Referanser:
Unstable Ensemble
AMM
Anima
John Zorn
Anthony Braxton
Shellac
Grand Ulena
Isotope 217
Chicago Underground Trio
Min Bul

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Give 'em enough rope!

To polakker drar over atlanteren for å spille seg fete i Chicagos avant garde post-rock miljø.

Rope ble startet av polakkene Przemyslaw Chris Drazek og Robert Iwanik i en polsk landsby det herrens år 1998 for å spille post-hardcore og noise-rock. Et par år seinere solgte de det lille de eide og dro over atlanteren til det forgjettede land og bosatte seg i Chicago, hjemsted for Jeff Parker, Rob Mazurek, John McEntire og andre fyrlys for nyere eksperimentell (jazz-)rock. EPen Fever (2002) ble deres første amerikanske utgivelse på Family Vineyard, et plateselskap kjent for sine fyldige produkter som snerper i ørene og spotter den kommersielle smak. Widow's First Dusk er deres første fullengde album, produsert av ingen ringere enn Steve Albini i Electrical Audio studioet, Chicago, høsten 2002.

Av de medvirkende gjestene er det polske Grazyna Auguscik (også for tiden bosatt i Chicago) som har den fyldigste porteføljen. Hun er en uortodoks og usentimental jazzsangerinne som bruker polsk folkemusikk, Frederic Chopin, Bud Powell og Keith Jarrett som inspirasjon. De siste 15 årene har hun samarbeidet med blant andre Bobby Enriquez, John Medeski, Michal Urbaniak og Urszula Dudziak, samt utgitt en håndfull soloalbum (eksempelvis Pastels og Fragile). Synd hun høres såpass sjelden på Widow's First Dawn! Daryn Gray had medvirket på innspillinger med Grand Ulena, Dazzling Killmen og On Fillmore, mens Marty Belcher har spilt sammen med Unstable Ensemble.

Javel, da er på tide å ta ned repet og dissekere liket. Widow's First Dawn består av 6 spor med lengde fra 5 til over 14 minutter og med stor vilje til å bruke ekstrem dynamikk, ramlende rytmer og dissonans. Således er dette albumet en orgie av støy som enten spys rett i fleisen på deg eller ligger og ulmer som en vulkan og deretter braker løs når du minst venter det. Soniske banbuller øses utover alle som ikke har katolsk tro på strukturert improvisasjon og math rock med alle kopirettigheter innehatt av det polske dusteforbund.

Dette mangler humor og sjarme og ender ofte opp i småkjedelig eksperimentering bare for eksperimentets skyld. Du skal være veldig glad i den mest rigide matterocken fra Chicago om du skal gidde å utsette deg for Rope. Jeg pleier i hvert fall å miste tålmodigheten og sette på noe annet etter et par spor, men etter rundt 20 intervallavlyttinger har jeg tvinnet repet rundt så mange ganger at det tåler vekten av en mann...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

Madder Mortem - Desiderata
The Thing - Garage