cover

The Magician

Wholy Martin

CD-EP (2003) - Nervous Wrecords / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Crooner / Dunkelpop

Spor:
The Magician
By the Time I Saw Her Tremble (pt. 1)
Strange Follower
The Magician Returns

Referanser:
Alpine Those Myriads!
Nick Cave
Tindersticks
David Sylvian

Vis flere data

Se også:
At Ben's Café EP - Wholy Martin (2002)
Vampïre Songs - Wholy Martin (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tre av tre

Nå er Wholy Martin ferdig med sin singeltrilogi - og vi kan vel snart vente på et helt album?

The Magician er den tredje av Wholy Martins singeltrilogi på et drøyt halvår. Det er ganske imponerende kvalitet over det de leverer på alle disse korte EPene, og da tenker jeg på alt fra de nydelige omslagene til innholdet på platene.

The Magician sendes ut med referanser til både David Sylvian, Massive Attack og Nina Simone. Jeg tør ikke å bestride det, men kan for egen del legge til at jeg tenker både på våre egne Alpine Those Myriads! og Nick Cave når jeg hører Wholy Martin også denne gangen. Det som i hvert fall er sikkert er at The Magician står som noe mer tungsindig og dvelende enn At Ben's Cafe. Her er ikke voldsomme utladninger som Ride Mule Ride, men en tettere og tyngre stemningsladet atmosfære av natt og mørke. Tittelsporet er sentralt her, og kommer i to versjoner. På åpningssporet hører vi vokalist Helge Martin Framnes' skjelvende vibrato, sammen med en yndig pikestemme ved sin side, piano og cello i ryggen. Det blir selvsagt aldeles betagende og besettende på en og samme tid. Den dobbelt så lange avslutteren, The Magician Returns, er som en remix av tittelkuttet med rom for litt utvidet pianospill på slutten. Snutten By the Time I Saw Her Tremble (pt. 1) bidrar også til å underbygge det tåkefulle spøkelsesuttrykket på denne EPen. Eneste lille "brudd" er Strange Follower, som viser nok en side ved dette mangfoldige bandet. Her fremstår de som mer poppa og i melodiøst vennligere stil (musikalsk that is, det er en smertefull tekst) som bryter litt med den dirrende tonen de tre andre sporene skaper.

Det hviler noe tungt over Wholy Martin. Som om de bærer på en uhyggelig hemmelighet. Over en hel plate er jeg nå sikker på at vi i enda større grad får ta del i hva de holder skjult, der borte i mørket.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er
St. Vincent - Actor