cover

Sanger fra Bare Egil By – det noe svakere andrealbumet

Ikke Bare Bare Egil Band Band

CD (2007) - Duplex / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Hardrock / Reggae / Punk / Humor

Spor:
Gulost i Doss
Streik
Sløy, Dopforherligende Reggaelåt
Politimester Egil
Serviett og Høne
Sykelig Opptatt av Grøt
Kasus
Referat fra Siste Generalforsamling i Borettslaget Der Jeg Bor
Grana er Straight
Psykopat-Egil-Suiten
Dur & Moll
Fredsmekler Egil Røed-Egil
Iskrem
Kjønnsforsker-Egils Refleksjoner – Vedrørende Forskjellen på Ham og Henne
Frelseren

Referanser:
Gartnerlosjen
Black Debbath
Turboneger
Hurra Torpedo
Thulsa Doom

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Festlig nonsens

Egil er tilbake, og siden debuten for elleve år er humoren fremdeles den samme.

Egil Hegerberg leverte en aldri så liten norsk klassiker da han i 1996 ga ut albumet Absolutt Ikke. Foruten sitt Bare Egil Band har han vært delaktig i band som for eksempel Thulsa Doom, Black Debbath, Gartnerlosjen og Hurra Torpedo. Med disse konstellasjonene har han bl.a. fått utløp for sin trang til å gjøre mer stoner/doom-metal-aktige greier, i motsetning til debutalbumet med Bare Egil Band, som kun var Egil selv og en kassegitar.

På hans rykende ferske album, med det klingende navnet Sanger Fra Bare Egil By - Det Noe Svakere Andrealbumet, har han fått med seg fullt band i form av folk fra El Cuero, eller Bare Bare Band, som det kalles her.

Uttrykksmessig er dette ganske så forskjellig fra det som var tilfelle på debuten. Bare Bare Band sørger for å gi musikken trøkk, liv og farge, samtidig som Egil selv fronter det hele med sine lyriske absurditeter og fjollerier. Han har det med å sette ting litt på spissen, og tillater seg å sende noen sleivspark både til Bob Marley, Mette-Marit, Lillebjørn Nilsen og Dizzie Tunes i Sløy, Dopforherligende Reggaelåt. Ved et tilfelle lenger uti albumet beskylder han også Kristin Halvorsen for å bruke norske milliarder på iskrem!

Første halvdel av albumet er svært så variert hva stiler angår, og åpner med ei riktig fengende streit rockelåt i form av Gulost i Doss. Streik ligger litt i samme gata med sin Stones-lignende rock'n'roll, mens tidligere nevnte Sløy, Dopforherligende Reggaelåt byr på nettopp det som tittelen tilsier. Politimester Egil er tung, men egentlig en litt kjedelig låt. Denne har også blitt spilt både på MTV, ZTV og Svisj, så i utgangspunktet skulle vel de aller fleste ha hatt mulighet til å bli kjent med politisjefen i Bare Egil By.

Plata er visstnok en konseptuell sådan, med materiale hentet fra Hegerbergs enmannsshow Vrøvl og Fanteri i Bare Egil By. Alt i alt inneholder plata 15 låter, og det er særlig de seks første som skiller seg mest ut. Serviett og Høne er veldig punka, og Sykelig Opptatt av Grøt tåler sammenligning med Gartnerlosjens Heldiggrisene (fra Due, 95). Den ti minutter lange Psykopat-Egil-Suiten stikker seg naturligvis litt ut, men blir noe ensformig og kjedelig i lengden.

Som en bonus får vi med en DVD med en presentasjon av de forskjellige beboerne i Bare Egil By. Litt artig er det å se fjortis-Egil med bar mage og Taliban-skjegg, og Trebanrnsmor-Egil som er på randen av sammenbrudd hver gang en av barna begynner å bælje. En artig liten sak.

Som en helhet er skiva veldig ujevn, til tross for en god start. For mange svake låter og slitsomme tekster ødelegger totalinntrykket, og dermed blir femten låter litt mye. Pluss for bruken av stryk og blåsere!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Trials & Errors
Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust