cover

Everybody Loves a Winner

Jeff Klein

CD (2003) - One Little Indian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Singer/songwriter / Indierock

Spor:
Everything Is Alright
California
I'm Sorry Sweet Emily
Keep It (Like a Secret)
Another Breakdown
Five Good Reasons
Holding In the World
Goodbye
Steady Wins
Take the Wheel

Referanser:
Ryan Adams
Josh Ritter
Damien Rice
Tim Easton

Vis flere data

Se også:
Another Breakdown - Jeff Klein (2003)
The Hustler - Jeff Klein (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


... But When You Lose ...

Melankolske toner fra enda en ung og lovende singer/songwriter.

Jeff Klein føyer seg fint inn i rekken sammen med flere unge lovende låtskrivere den siste tiden (som Josh Ritter, Tim Easton og irske Damien Rice). Med singer/songwriter-veteran Matthew Ryan som produsent og størrelser som John Dee Graham (The True Believers) på gitar er det dukket for en riktig så fin plate med Everybody Loves a Winner.

Klein er ikke typen som traver i vei med lystige melodier og skranglete gitarer. Nei, her er det lagt stor vekt på melankoli og depresjon. Lydbildet er relativt dystert med flittig bruk av cello og steel gitar. Han veksler mellom elektriske, men svært så melodiøse rockere og nakne akustiske låter. Lystig blir det aldri, men det er heller ikke noe savn. Det er også lett å merke at Matthew Ryan har hatt en fast hånd om produksjonen, for Everybody Loves a Winner kan på mange måter høres ut som Ryans egen Regret Over Wires (2003).

Everything Is Alright slår an tonen her; en sørgelig, vakker og morbid låt. Patty Griffin synger som en engel i bakgrunnen, og man er ikke helt sikker på om Klein virkelig mener at alt er "alright" når man hører linjen:

This old house is burning down in a blaze of gasoline, you've been writing out your suicide notes since you were thirteen...

Den grumsete rockeren California er muligens platens høydepunkt. Med et flytende og melodiøst refreng og fuzza gitar ulmende i bakgrunnen leverer Klein en americana-rocker i beste Whiskeytown-ånd! I'm Sorry My Sweet Emily er en naken og vakker kjærlighetssang, hvor Klein bytter ut stålstrengene til fordel for nylon, og supplerer med enkle trommer og en slapp, sedat country-takt. En nydelig låt som kryper varsomt under huden på lytteren og som faktisk varmer i all sin tristhet.

Jeff & co. øker tempoet betraktelig på skitne Another Breakdown, en kul og fengende låt drevet av elektriske gitarer og Kleins hese vokal. Men veien er ikke lang tilbake til det nakne og stillferdige, Holding In the World er enda en akustisk vise som beviser at Klein også er flink med ord.

I don't regret what I've become, but I do regret what I can't be...

Goodbye er en mørk country-låt, drevet av et enkelt akustisk gitarkomp og flytende pedal steel. Jeff Klein synger med en hes og rufsete røst som gjør låtene mer personlige og troverdige. Det høres jaggu ut som han har opplevd alt det triste han synger om. Både Matthew Ryan og John Dee Graham synger bakgrunnsvokal og er med på å gjøre Goodbye til en av de mest minneverdige låtene på platen.

Steady Wins er den ene låten på albumet jeg virkelig ikke liker. Nesten åtte minutter lang, uten en sterk melodi eller god tekst. Rett og slett en kjedelig affære Klein godt kunne ha spart seg for. Men han runder av med stil med akustiske Take the Wheel. Og selv om Klein er flink med de elektriske rockerne er det nettopp den akustiske siden av ham som jeg finner mest spennende.

En sterk plate det her, vel verdt pengene om man liker Ryan Adams, Josh Ritter og alle de andre unge melankolikerne. Jeg skal i hvert fall følge nærmere med på hva Klein har å komme med i framtiden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dungen - Skit I Allt

(Sublime Sounds)

Skit I Allt er ypperlig kur mot eventuelle høstdepresjoner, deilig melankolsk oppløftende i all sin tidløshet.

Flere:

ballboy - The Royal Theatre
Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace