cover

Let's Talk About Us

Severance

CD (2003) - Genet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Alternativ

Spor:
Start The Noise
Sunbeam Relationship
The Wire
Speaker's Corner
Heaven Till We Die
Reversal
Every Day Again
Trick Or Treat
New Song For An Old Ache

Referanser:
Hot Water Music
Death Before Disco
Books Lie

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Slappcore

Disse belgiernes forsøk på å spille hardcore med troverdighet fungerer ikke helt.

Belgiske Severance spiller en relativt mild form for hardcore. De deler navn med et amerikansk death metal-band, men sannsynligheten for forveksling er nok heller liten. Det belgiske bandet vil riktignok også buldre og brake. Å påstå at de får det til vil være en overdrivelse. Det er nemlig noe halvveis over hele utgivelsen. På sitt beste låter det litt under middels interessant, ellers ganske intetsigende.

Let's Talk About Us lider under litt grøtete og ufokusert lyd. Det hele høres ut som om det er spilt inn i øvingslokalet. Hele skiva høres faktisk ut som en middels vellykka demo. Bandet mener selv at de i tillegg til hardcore er inspirerte av band som Queens Of The Stone Age, uten at dette høres på Let's Talk About Us.

Det høres iblant ut som Severance ønsker å bevege seg mot en fengende variant av hardcore. De får det dessverre ikke helt til. Ingen av låtene gir umiddelbar lyst til å bevege fingrene mot repeatknappen. Til tross for at de prøver og prøver når de aldri den intensiteten og den gnisten som må til for at hardcore skal bli interessant og engasjerende. Mangelen på godlåter gjør også at dette i blant bare blir slitsomt. Kombinasjonen av skriking og synging finner man også hos mange andre hardcoreband, og ofte med større hell.

Denne skiva gjør meg bare slapp og gir meg lyst på noe med virkelig trøkk i. Dette er det nemlig ikke noe poeng å kaste bort penger eller tid på. Etter mange forsøk gir den meg stort sett bare lyst til å skru av. Den halvtimen dette varer kan brukes på et utall artigere og mer nyttige ting.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Master & Everyone

(Domino)

Fra hjertet - til hjertet: På en drøy halvtime gir Will Oldham oss en evigvarende plate.

Flere:

The New Pornographers - Twin Cinema
Philip Kane - Time: Gentlemen