cover

Sacrifice

Teenagersintokyo

CD (2010) - Backyard / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
New Wave / Elektropop / Elektronika

Spor:
Sacrifice
Peter Pan
New Day
Long Walk Home
Isabella
End It Tonight
As We Are
Talk To The Fire
Robocat
3046

Referanser:
Ladytron
Bananarama
Siouxsie & The Banshees
Joy Division

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Vakkert offer fra Tokyos tenåringer

Australias fineste måtte langt utpå landsbygda i Wales, England, for å finne seg selv, og ut i fra det kom debutalbumet Sacrifice.

Ikke er de tenåringer og ikke er de fra Tokyo. Derimot er de fire australske jenter som møttes på ungdomsskolen og senere fikk med seg en mannlig fan på trommer. Sammen utgjør de TeenagersinTokyo, bandet som delvis har tatt Europa med storm med hiten Peter Pan denne sommeren.

Sacrifice er bandets debutalbum, og etter nesten 10 år sammen, så sier det seg nesten selv at det er blitt et voksent resultat. Bandets profil er like stilren og mørk som Robert Palmers kvinnelige "bandmedlemmer", for de som husker videoen til låten Addicted To Love fra 1985. Vokalisten, Samantha Lim, er kledd i den "lille sorte", med resten av bandet nærmest ubevegelige bak seg. Stilen gjenspeiler også musikken, som er preget av det beste fra 1980-tallets kjølige synthpop.

Her hører vi monotone trommemaskiner og en synth-bruk som vel best kan beskrives som electroclash - elektronisk dansemusikk møter stråler av new wave. En hit for dansegulvet og radioen er født! Dette beskriver i hovedsak albumets tre første låter; Sacrifice, Peter Pan og New Day. Samtlige hadde vært superhits, og TeenagersinTokyo hadde kjempet om verdensherredømme med band som for eksempel Bananarama, OMD, Heaven 17 og Thompson Twins, hadde de vært skapt for tjuefem år siden. Nå forsvinner de dessverre litt i mengden, og må nøye seg med at låten Peter Pan har havnet på listene i England.

TeenagersinTokyo minner også en del om det engelske bandet Ladytron, som slo igjennom med hiten, Destroy Everything You Touch, i 2005. Det kan selvsagt henge sammen med at bandene opererer i samme sjanger, og at begge har kvinnelig vokal. Men det er et eller annet med følelsen man får av musikken deres: Oppbygningen av låtene fremdriver en suggerende form for lengsel og vokalen låter til tider drømmende. Deilig musikk er det uansett, selv for de som ikke liker å danse.

Men albumet er dessverre ikke fullkomment. De tre største hitene kommer som sagt først, og så går det nedover. Long Walk Home og Isabella er rolige, behagelige låter, med noe indiepreg – et preg som dessverre gjør låtene litt kjedelige. De fire siste låtene går rett i glemmeboka, helt uten særpreg. Men midt imellom finner vi albumets kanskje tøffeste låt, End It Tonight, som klart skiller seg ut med en litt annerledes og klarere vokal, masse klapping og et kjappere og mer moderne tempo.

I lose myself every time I step outside
And I lose myself I stay late at night
I lose myself every time I play that song


Om det er End It Tonight de synger om er slett ikke godt å si, men for mitt vedkommende så passer teksten låten godt. Og mye av TeenagersinTokyos musikk er virkelig verdt å gi seg hen til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


American Suitcase - Summerman

(Thatsperfectwonderball)

Bandet har brukt tiden siden Change godt. Og bringer et par nye elementer inn i sitt søtladne lydbilde.

Flere:

Robyn - Body Talk Pt. 1
Jens Lekman - Night Falls over Kortedala