cover

Electric Guitar & Percussion Duets

Jason Bivins & Ian Davis

CD (2003) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Improvisasjon / Instrumental

Spor:
Diving Bell
Cuskeel
Cold Seep
Bathysphere
Idiotfish
Sipunculid
Eelpout
Priapulid
Blob Sculpin

Referanser:
Unstable Ensemble
Micro-East Collective

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Uten takt og tone

Jason Bivins og Ian Davis har utgitt plate sammen. Den har samme virkning på det gemene rock-publikum som tåregass - de fleste går straks i sikkerhet!

Jason Bivins kommer opprinnelig fra Washington, D.C., der han la ut på en musikalsk reise som startet med punk, fortsatte med funk og fusion og endte i radikal avant-garde. Geografisk sett var Bivins nå kommet til Indiana, der han ble professor i religionsvitenskap i 2000. Før og etter har han vært aktiv i Unstable Ensemble, M og sammen med Richard Patterson. Engelskmannen Ian Davis har en lignende bakgrunn som startet i oi/punkbandet 4 Skins. På slutten av 1990-tallet ledet han avant-garde vs. post-rock kollektivet Micro-East. Bivins ble med her i 2001 og samarbeidet også med Davis i kvartetten Slugworth.

Nå prøver disse to seg bokstavelig på egenhånd med en ganske så kompromissløs og spontan fri-rock der unevnelige lyder fra både elgitar og slagverk står i fokus. Strenger gnis så du hører hver eneste tvinning i gitarstrengene, og slagverket prøver å gjemme seg så langt unna rytmene som det er mulig å komme. Naturligvis er det umulig å slå to ganger på ei tromme uten å etablere en slags rytmikk, selv om Davis sikkert vil argumentere annerledes. Umiddelbart kan dette høres ut som kaos, men siden kaos strukturelt sett er motsetningen til full orden (kosmos) så er planlegging påkrevet for å få det til å høres slik ut. Selvsagt finnes det et slektskap til frijazzens frieste periode på slutten av 60-tallet, dette er post-Coltrane rock! Ikke høres alle partiene "bråkete" ut heller, her er en del harmonisk doodling på gitaren som får meg til å tenke på Terje Rypdal i Min Bul-perioden (1970) smittet av akutt hundegalskap.

Titlene taler for seg, dette er plata for deg som vil knytte musikk opp til begreper som idiotfisk, ålehjelp og blobbeskulpiner. Oppdelt i passelig store (små?) porsjoner er denne plata litt gøyal tåregass for ørene og den reneste maurkverk mot plagsomme gjester. Dette må defineres som hard kost, selv for vante Family Vineyard-lyttere.

Altså et varmt julegavetips til alle de Status Quo-fans du måtte hate!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt

(Voices Music & Entertainment (VME))

Ein illusjonslaus men ikkje håplaus drabantbypoet, fengande tonar, og smittande ungdommelig mot.

Flere:

Sharon Van Etten - Tramp
Årabrot - Solar Anus