cover

So Low

Cinnamoon

CD-single (2002) - HoneyMilk / Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Two out of three ain't bad

Singel nummer to fra Cinnamoon, med Geoff Berner som gjest.

So Low/ Angels By Day er bidrag nummer to i Cinnamoons singeltrilogi. Alle tre platene er holdt i samme stil når det gjelder design, men på denne er soldaten fra Sinking Stone erstattet med et bilde av en eldre amerikansk bil. Igjen passer omslaget godt til innholdet, dette er perfekt cruise-rock for stripa på vei inn i solnedgangen.

So Low er singelens a-side, og en av de flotteste låtene Cinnamoon har skrevet. Det er en "all-american" powerballade med orgel, nydelig kor og litt twang i blodet. Den modne stemmen til Joachim Åkerstøm gjør sitt til at bandet vanskelig kommer unna referanser til Grant Lee Buffalo og Madrugada. Særlig Angels By Day er som å høre Grant-Lee Phillips, men det er positivt ment. Her bidrar forøvrig den canadiske særlingen Geoff Berner på trekkspill (han ble sist sett på Oslo-klubben Mono, der han plutselig spratt opp på scenen for å samle inn penger for å reise til England...), og skaper i hvert fall en riktig så hyggelig leirbål-stemning. Igjen, en traust, stødig men ganske så uimotståelig ballade fra Cinnamoon. Begge disse langsomme, fyldige låtene viser et band som er sikre på seg selv, og som behersker sin dyrking av den amerikanske mytologien til fulle.

To av tre singler er dermed unnagjort, og hvis den siste holder like høy kvalitet som de to foregående bør kanskje Cinnamoon vurdere å samle alle til en sterk EP.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Noxagt - Turning It Down Since 2001

(Safe as Milk)

The Nor Wave slår over oss som en knyttneve langt inn i ryggmargen.

Flere:

OutKast - Speakerboxxx/The Love Below
Paganus - Kalla