cover

Shopping For Images

Midaircondo

CD (2005) - Type / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektro / Akustisk / Drømmepop / Folktronica

Spor:
Eva Stern, Shake It
Could You Please Stop
Serenade
Coffeeshop
Sorry
Although I Heard
Perfect Spot
Who's Playing
Lo-Fi Love
Faces
I'll Be Waiting

Referanser:
Autechre
Björk
Hanne Hukkelberg
Psapp
Colleen
Khonnor
Susanna and the Magical Orchestra

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Besjelet sorg

Midaircondo ligner ingenting annet og er et sjeldent eksempel på en artist som søker nye musikalske veier.

Göteborg-trioen Midaircondo skaper en form for melankolsk elektronika. Det gjør jentene ved å utforske rytmer, lyd, vokal og improvisasjon i et audio-visuelt landskap. Bandets konserter skal være like mye en visuell som en lydlig opplevelse - og de to uttrykksformene befrukter hverandre.

Melodiene Shopping For Images er vage, nesten litt diffuse. Rytmene bygges opp gjennom langsomme ekkosekvenser som loopes. Musikken føles levende, organisk, nesten intuitiv i all sin sarte og sårbare kraft. På elegant vis knyttes akustiske instrumenter sammen med elektroniske instrumenter og laptop. Her er fløyter, saksofoner, spilledåser, melodica og de underligste former for perkusjon som singler, klirrer og klakker. Kanskje kan man dra referanser til franske Colleens spilledåsemeditasjoner. Andre ganger aner man at de kan ha lyttet til både Bjørk og Khonnor. Autechre er en annen åpenbar referanse med sin lavmælte og krispige uttrykk. Det er samtidig ikke spesielt overraskende å finne ut at det er Andreas Tilliander som har produsert albumet til Malin Dahlström, Lisa Nordström og Lisen Rylander.

Jentene har klassisk skolering og er flinke til å arrangere låtene. Midaircondo beveger seg inn i et mangesidig sammenvevd musikalsk landskap. Her er elementer av folktronika, ambient-droning, lydkunst, suggestiv jazz og mer poppa elektronikk. Den meditative kraften bygges opp gjenneom instrumentparken, der vakre blåsere og dramatiske pianopartier beveger seg i bakgrunnen av det forsiktige suggestive uttrykket.

Shopping For Images er sødmefull, sorgtung og sentimental - men samtidig livsbejaende, fri og åpen.

Midaircondo ligner ingenting annet og er et sjeldent eksempel på en artist som søker nye musikalske veier. De vever frem en brutal skjønnhet som er vanskelig å stå i mot. Men samtidig føler jeg at her er mer å gå på. Jeg følger spent med på hva dette prosjektet som startet med en syklubb kan fostre fremover.

Mer om Shopping For Images: dotshop.se

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robin Williamson - The Iron Stone

(ECM / Grappa)

Utrolige Robin Williamson og hans nye glade herrer med jazz på keltisk.

Flere:

Pink Mountaintops - Outside Love
The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots