cover

Hobbylab

B&B International

CD (2004) - HomeBrew / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Chillout / Club / Reggae / Samplehappy

Spor:
Lickin'
Muito Tràfego
Poor Man
Drumroll
Ain't Trippin'
Good News
Decorated With Ornaments
Roksteady
You're Allowed To Talk More
Passenger Pigeon

Referanser:
Kruder & Dorfmeister
The Groove Corporation
Thievery Corporation
Bugge Wesseltoft
Cordion

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Dubwise c/o Buhlshit & Bollocks

Dansker kaster seg ut i internasjonalt farvann uten innovativ ryggdekning.

Viborgdrengene Thomas Borre og Jesper Buhl utgjør danskenes nye elektroniske flaggskip B&B International. Duoen har først og fremst tatt landsmennene med storm, men navnet avslører at det er internasjonale ambisjoner ute og går. Debutalbumet Hobbylab lanseres på hjemmekjære HomeBrew i Danmark.

Uttrykket som debutlangspilleren har lagt seg på er knyttet opp mot prosjekter med internasjonal suksess, så som Kruder & Dorfmeister og Gotan Project, men mon tro om ikke våre danske venner er noen år for sent ute til å oppnå den store oppmerksomheten i internasjonale farvann. Mye av materialet på Hobbylab har man nemlig hørt før, og koblingen mellom elektroniske rytmer og vokalister med sine røtter i Brasil og på Jamaica vitner ikke om de spenstigste valgene.

Carla Alexandar er første gjest på Muito Tràfego, og selv om resultatet er hyggelig nok, skiller det seg ikke nevneverdig fra for eksempel Tania Marias innsats for Rae & Christian på deres album Sleepwalking (2001). Likeså er det fint å høre LDM og Joseph Agami på Poor Man hvor vibbene dras i Jamaicas retning, men igjen er det kjente strukturer som utgjør låta og det er mer interessant å lytte til Groove Corporation eller Massive Attack som gjør denne musikalske koblingen på mer troverdig vis.

Det blir mer interessant å lytte til de instrumentale sporene på albumet hvor andre elementer enn dub og latino får boltre seg. Best ut i så måte kommer den inspirerende Drumroll hvor blåsere hentes inn fra jazzkanten og rytmestrukturene er mer utprøvende enn på den standardiserte åpningsrekken. Når det fungerer som best høres dette ut som vår norske venn Bugge Wesseltoft når det rykker som verst i hans rytmefot. Ikke fullt så innovativt er de vokale samplingene på Decorated With Ornaments som befinner seg i lydlandskaper hvor Dead Can Dance har befunnet seg i mer enn 10 år nå.

De avsluttende låtene prøver seg i et meditativt ambient uttrykk som fort blir både pompøst og ganske kjedelig. Best av de avrundende sporene er Passenger Pigeon hvor et ensomt akkordeon lager koblinger til Gotan Project og det hjemlige prosjektet Cordion. En stillferdig avslutning på et album som prøver å gape over mer enn det klarer å svelge.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Band of Horses - Everything All the Time

(Sub Pop)

Ekstra Ekstra!! Seattle-skapningar til angrep med årets hittil heitaste melodiar. Fortjenar feite overskrifter.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"