cover

Full Spectrum Dominance

Kareem

CD (2003) - K20 / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Hip-Hop / Industri

Spor:
World Dominance
Give It to Me
Beirut
Interlude
Pipe Dreams
The Assassin
Battlefield
In the Arena (remix)
Cold As Ice
The Payoff
The French Connection
Forgotten Days
Ifyakeepstabenme
The Harp
Doom
Interlude
The Chrome
The Snail

Referanser:
Coil
Kraftwerk

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Europe endless

Kareem lager berlinsk industri- minstestandard - til stor irritasjon for anmelderen!

Berlin har hatt voldsomt mye å si for utviklingen av den elektroniske musikken. Den såkalte Berlin-skolen bestod av navn som Tangerine Dream, Klaus Schulze og Conrad Schnitzler som tidlig på 70-tallet tok i bruk synthesizere i musikk som var fjernt fra tidens rådende pop-rock.

Kareem, eller Patrik Stottrop som er hans borgerlige navn, har markert seg som produsent og remikser innen det berlinske electronica-miljøet. Hans egen debut inneholder minimalistiske skisser som ligger temmelig langt i fra den gamle Berlin-skolen men derimot nærmere navn som Kraftwerk og Coil. Vi snakker her altså om industriell rytmisk maskinmusikk av det dystergustne salget.

Sporene (som er instrumentale alle sammen) har maskinelle lokomotivrytmer som går og går med liten eller ingen variasjon underveis. Likeledes består alle musikalske motiver av enkle fraser som gjentas og gjentas på en ofte irriterende måte. Det gjør ingen forskjell om det er samplet eller rent syntetisk genererte lyder, du har hørt både strykere, pianodroner og metalliske stemmer brukt mer effektivt i andre sammenhenger. Likeledes er det liten variasjon i ideene fra spor til spor, Stottrop er tydeligvis et vanemenneske som går fram nøyaktig på samme måte hver gang han skal lage et nytt spor. Står ikke eggeglasset på rad tre fra høyre i hylle to så er ritualet brutt og hele dagen ødelagt! Industrimusikk skal da pokker ikke være det samme som å stå ved det samme samlebåndet og gjøre den samme bevegelsen i 50 år?!

Dette blir plumpt og banalt, men enda verre er det at det blir veldig livløst og kjedelig. Dette er musikken til en rusletur i tomme fabrikkhaller om kvelden. Det forunderlige er at alle fabrikkhallene er helt like. I mine ører kjører de fleste sporene seg helt fast etter 15-20 sekunder. Resten av tiden venter jeg bare på at de skal bli ferdige. Kareem vil si oss at vi bor i et dystert, gråtrist samfunn. Hva så, skal det være noen nyhet? Dette kunne vært en aktuell plate i 1980, men ikke i 2003.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt
Wire - Red Barked Tree