cover

I Blame You

Obits

CD (2009) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Punk

Spor:
Widow of My Dreams
Pine On
Fake Kinkade
Two-Headed Coin
Run
I Blame You
Talking to the Dog
Light Sweet Crude
Lilies in the Street
Sud
Milk Cow Blues
Back and Forth

Referanser:
Wipers
13th Floor Elevators
Mudhoney
Nirvana
Hot Snakes

Vis flere data

Se også:
Moody, Standard And Poor - Obits (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


SubRock

Rick Froberg er fremdeles omgitt av hete slanger.

Sub Pops opp- og nedturer bør være kjent for de fleste. Fra å være lokomotivet innen den alternative rocken på slutten av 80-tallet, dovnet de hen noen år, inntil de regrupperte og fant ny vitalitet ved årtusenskiftet. I et lengre perspektiv er Sub Pop uansett blant vår tids fremste leverandører av amerikansk undergrunnsrock.

Da jeg satte Obits i spilleren ble jeg umiddelbart hensatt til Sub Pops første gullalder, og band som Mudhoney og Nirvana. Litt snoking i medlemmene avslørte relasjoner til Hot Snakes, som er en umiddelbar referanse (vokalist Rick Froberg, også fra Drive Like Jehu).

Her er alt som gjorde disse bandene store: Breial vokal, autoritære gitarriff, huggende rytmeseksjon, melodisk appell og et hissig, skramlete og tight sound. I Blame You er en 40 minutters leksjon i rettfremrock som aldri blir direkte kjedelig, ballerock som aldri blir harry og gamle triks som heller ikke denne gang har gått av moten. Elementer fra garasjen, koplet med litt punk, rockabilly, twang og surf. Pur glede med andre ord.

Jeg finner ikke de helt store schlagerne her (vel, den som ikke danser til Two-Headed Coin må stå til evig tid), mer en jevnhet fremdyrket av solide håndverkere og ektefølte rock-evangelister. Hva som er "ekte" innen rocken (eller "true" i svartmetall) er et tilbakevendende tema som ikke har noe for seg, men ingen skal i hvert fall kalle Rick Froberg en fake. I noen tilfeller er ikke innovasjon det viktigste, og Froberg viser at det er mulig å representere en slik tradisjon med hell. Han står for "klassiske verdier", virker fornøyd med det og finner stadig nye utløp for et uttrykk som altså er tuftet på svært solid historisk grunn for å skape noe som mest av alt er tidløst.

Ikke like hvass som det Hot Snakes serverte, men et sikkert kjøp for alle som allerede er innenfor. I Blame You får nesten all annen rock av i dag til å virke anemisk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Ought - More Than Any Other Day
Green Day - American Idiot