cover

Lost in the Lurch

HET

CD (2002) - Nunatak Records / Bare Bra Musikk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Jazz

Stiler:
Elektronika / Lounge / Elektrisk jazz / Drum'n'bass

Spor:
Sacrality
An Open
Lost in the Lurch
I'm on Skis
Gone
Completely
Purple Suits

Referanser:
Bugge Wesseltoft
Nils Petter Molvær

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Nytt band, ny skive, nytt selskap.

Fjelljazzen har fått et nytt innhold. Telemarkstrioen tar elementer fra det urbane, og gir det ut i en ny innpakning.

Trio HET, eller HET som de heter nå, ble til etter at Tore Bråthen, Erland Dahlen og Helge Wahl Flatland møttes på Agder Musikkonservatorium i 1997. Siden da har Bent Gjersvik kommet til, og spiller en sentral rolle som lyddesigner i livesammenhenger.

Lost in the Lurch er deres debut, og er også første utgivelse på det nye selskapet Nunatak Records, basert i Telemark. Platen befinner seg i et landskap mellom jazz og drum'n'bass, krydret med samples og annen elektronikk, et landskap som fra før er befolket av Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft New Conception of Jazz. HET skiller seg fra disse gjennom at deres tilhørighet til folkemusikkens arnested Telemark setter sine spor i lydbildet. Det er ingen eksplisitte referanser til folkemusikk, men enkelte ganger kan man kanskje ane den geografiske tilhørigheten. Dette bygger broer over til den Garbarekske "fjelljazzen", det mytopoetiske forholdet til fjell, vidde, skog og natur, som den første bølgen av norske jazzartister brakte med seg ut av landet.

HET lager moderne jazz/clubmusikk med lounge-preg, avstanden til det urbane er ikke stor, men altså merkbar. Tore Bråthens trompet er teppeleggende som Molværs, men han er enda næremere det lyriske Miles Davis-soundet. Lost in the Lurch er en gjennomgående behagelig lytteropplevelse, og bærer med seg kontemplative elementer så vel som heftigere improviserte partier. Avstanden til den balanserte lounge-jazzen er også liten, og Lost in the Lurch har potensiale til å gli inn på scenene i de større byene i dette landet, og fungere som en motvekt til de hektiske urbane uttrykkene.

HET har laget en flott og behagelig plate som kan nytes mange måter og i mange sammenhenger. For de som ikke skal på fjellet i påsken, er Lost in the Lurch en fin måte å bringe fjellet hjem til deg i stua.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Thomas Dybdahl - Science
PJ Harvey - Let England Shake