cover

In the Fishtank

Sparklehorse & Fennesz

CD (2009) - Konkurrent / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Elektronika / Laptop

Spor:
Music Box of Snakes
Goodnight Sweetheart
Shai-Hulud
If My Heart
Mark's Guitar Piece
NC Bongo Buddy
Christian's Guitar Piece

Vis flere data

Se også:
It's a Wonderful Life - Sparklehorse (2001)
Dreamt For Light Years in the Belly of a Mountain - Sparklehorse (2006)
Dreamt For Light Years in the Belly of a Mountain - Sparklehorse (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Music box of snakes

To originaler har møtt hverandre og tilbragt to dager sammen i fisketanken.

Akvariumserien til det nederlandske selskapet Konkurrent har kommet til nummer 15 i rekken. Konseptet er altså å samle to ulike band/artister i studio for å improvisere og eksperimentere seg frem til ny musikk sammen i full frihet. Det har tidligere gitt seg utslag i noen riktig så fine utgivelser med blant andre Tortoise & The Ex, Low & Dirty Three og Motorpsycho & Jaga Jazzist. Herværende utgivelse er et resultat av det som skjedde da Sparklehorse (Mark Linkous) og Christian Fennesz møttes i desember 2007.

De to tilhører hver sin tradisjon. Linkous som amerikansk singer/songwriter, Fennesz som europeisk elektroniker og støyeksperimentalist. Men dette er ikke to uforenlige krefter, og det må legges til at Fennesz har en ikke ubetydelig populærmusikalsk slagside, mens Linkous ikke er fremmed for å prøve seg frem med elektronisk mikkmakk av ymse sort. Et samarbeid mellom de to er derfor ikke helt tatt ut av det blå, samtidig som de er såpass distinkte på hver sin arena at en kopling ble imøtesett med stor spenning.

Fennesz og Linkous hadde ingen grunn til å gå slukøret fra studio. De 40 minuttene med musikk de etterlatte seg er atmosfæriske og givende. Den 10 minutter lange innledende Music Box of Snakes, talende tittel for prosjektet sett under ett, viser hvordan Fennesz' lydtepper har mange treffpunkt med Linkous mer hanglende og hjemmelagde kulisser. De slipper likevel ikke ut så veldig mange giftige slanger fra musikkboksene sine. På Goodnight Sweetheart danner de to et drømmeaktig bilde som er tjenelig for begge, hvor stemmen til Linkous også trer frem, sår og skjør som vanlig, og vel tilpasset Fennesz' bølgende ambiens. Jeg må si at det er særlig er sporene hvor Linkous trer fram som har størst umiddelbar appell.

For at et slikt prosjekt skal være 100 prosent vellykket, bør det avfødes en større musikalsk verdisum enn det de to er kapable til hver for seg. Selv om Fennesz og Sparklehorse har tilpasset seg hverandre på uanstrengt vis, og tydelig har hatt to kreative dager sammen, så er nok deres styrke fremdeles mest målbar når de signerer med eget navn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Stars - Set Yourself On Fire
The Chemical Brothers - Push the Button