cover

Sun

Ephemera

CD (2000) - Ephemera / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Visepop

Spor:
Happy, Grateful, Aware
Again
Mrs. T
Perfect
Play
Bad Deal
Saddest Day
Morning Sun
Little Lion
Tornado
Close
Find Your Way

Referanser:
The Cardigans
Espers

Vis flere data

Se også:
Last Thing EP - Ephemera (2001)
Balloons And Champagne - Ephemera (2001)
Air - Ephemera (2003)
Air - Ephemera (2003)
Monolove - Ephemera (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ser du sola?

Trang men vellykket fødsel for Ephemeras andrefødte. Alt er fremdeles vel med mødre og barn.

BMG ga ut Ephemeras finfine debut Glue i 1997, men stoppa av ukjente årsaker der. Bandet på sin side heldt fram - og takk for det. Bak Sun lå det masse guts og privat fundraising - mangelen på en strategisk plan for det sistnevnte er dessverre grunnen til at for mange talenter strander i utrøyka kjellerlokaler i en evig repetisjon av "Øyh! A-moll, ikke A-dur!"-krangler. Familie, venner og en anonym fan reiste sammen med jentene den nødvendige kapitalen, og gjorde således væla likar for de av oss som liker knallpop med ynde.

Alt skal ikke sies å klaffe på jentenes andre langspiller. Låtene avgir i helhetsbetraktningen et lite kvalitetssprik, men dersom vi renser bort den anmasende Tornado og den litt slappe avslutningslåta Find Your Way i programmeringen skal vi være klar for den store solfesten. Suns første livgivende frekvenser sendes ut i form av den alldeles nydelige Happy, Grateful, Aware, min personlige, og sikkert mange andres, følgesvenn gjennom sommeren 2000. I likhet med nevnte spor er også skivas andre højdare, Saddest Day, sluppet som singler, og det viser etter min mening at jentenes singel-sans er uklanderlig. Bossa-tonene sildrer liflig ut av membranene og minner enhver jævel som er gitt båten av dama at det finnes noe blått bak skyene.

Man kan kanskje stille spørsmålstegn ved om Sun er en utvikling fra Glue. Mitt svar er i vesentlig grad et nei, men på en annen side; hva så, så lenge det låter freskt?! Sun kort oppsummert: Kassegitarer i bunn, luftige arrangementer, søøøte trestemte harmonier, lekker, vakker, pop.