cover

Directions to See a Ghost

The Black Angels

CD (2008) - Light in the Attic / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Retrorock / Shoegaze

Spor:
You on the Run
Doves
Science Killer
Mission District
18 Years
Deer-Ree-Shee
Never/Ever
Vikings
You in Color
The Return
Snake in the Grass

Referanser:
The Velvet Underground
13th Floor Elevators
Comets On Fire
Dead Meadow
The Doors
Spiritualized
Brian Jonestown Massacre
My Bloody Valentine
Spacemen 3

Vis flere data

Se også:
Passover - The Black Angels (2006)
Phosphene Dream - The Black Angels (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


The second vietnamese war

Vi som fremdeles husker Vietnam, 68-opptøyene, Altamont og kool aid acid tests. De svarte englene er tilbake.

The Black Angels fortsetter eksakt der de slapp med debuten Passover (2006). Mistanken om at de faktisk eksisterer i en tidslomme rundt 1969 synes altså ytterligere bekreftet. Vi hører fremdeles ekkoet av The Factory og peyotepreik, deltar på syreprøver og vietnamprotester. All Tomorrow's Parties og Yesterday is here. Fra det tidstypiske coveret til innholdet er dette en ferd inn i det sorgløse 60-tall som kræsjet med realitetene, da den psykedeliske regnbuedansen møtte flimrende paranoia og festen endte i en eneste lang bakrus. Dette er tiden til The Black Angels. På godt og vondt.

For slik høsten 1969 åpnet med Woodstock og endte i kaos på Altamont, kaster The Black Angels også lange, mørke skygger som de ikke alltid søker å finne ut av. Det betyr at bak den hypnotiske grooven og de flerrende gitarene skjuler det seg en tykk tåke som de av og til kan lulle seg inn vel mye inn i. Som på litt for kvarterlange Snake in the Grass, Doves og The Return, der skotupp-slektskapet til Black Rebel Motorcycle Club og Spacemen 3 kommer tydelig frem. Men det er fremdeles ingen som kan skape like suggererende, mørke anthems som The Black Angels. Sjekk You on the Run, nærmest en direkte oppfølger til The First Vietnamese War fra debuten, dans til tribale Science Killer eller bli med inn i de tunge bakgatene til San Franciscos Mission District for å bli overbevist.

Selv om 60-tallets mange motbevegelser fremdeles danner både bak- og framteppet til The Black Angels, så er protesten, sinnet og engasjementet kanskje også overførbart til i dag? På Never/Ever synges det i hvert fall om at "You say the Beatles stopped the war/They might've helped to find a cure/But it's still not over..." Det er et poeng de nok kunne gjort noe tydeligere, men så er det heller ikke lett å tolke ordene som krabber ut av vokalist Alex Maas.

Directions to See a Ghost får ikke debutens drahjelp og bandet har ikke lenger overraskelsesmomentet på sin side. De blir nå vurdert i lys av tidligere prestasjoner. Som nevnt er det ikke de store endringer som har skjedd i leiren, men lydbildet er tettere og låtene mindre umiddelbare. Sett under ett er nok Directions... like bra som debuten, selv om det er ingen kontante killere som Young Men Dead eller Better Off Alone her. Dette er uansett en überfet reise fra Velvets tidlige performancer, inn i kaleidoskopisk psychrock, inkludert den elektriske bøttelyden til hjembyens 13 Floor Elevators, tung bluesrock, hint av indisk raga og slørete shoegaze. Slik flyter låtene over i hverandre uten de store grenseoppgangene. Dette er ingen plate i kontrastenes navn, men en likelydene strøm av bilder som nå bør være rimelig åpenbare. Det får meg i kritiske stunder til å undres om The Black Angels har veldig mye mer å by på enn akkurat dette. Til vi finner ut av det er det egentlig bare å skru opp og droppe ut nok en gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motörhead - Inferno

(SPV)

De gamle er ikke bare eldst. De er også råest, mest grisete og aller tøffest.

Flere:

Terje Isungset - Middle of Mist
My Dying Bride - The Dreadful Hour