cover

Passing Song

San Agustin & Suzanne Langille

CD-EP (2001) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Post-rock

Spor:
Only When You Sleep
Periwinkle
Snow Sunrise
Sun Sets At Dusk
So I Lingered
Lay Me Down

Referanser:
Dead C
Fly Pan Am
Sonic Youth
The Velvet Underground
Captain Beefheart and His Magic Band

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Post Beefheart's roots

Tidens spiral bringer post-rock bandet San Augustin nær de samme røttene som utallige rockband med mer eller mindre alternativ legning.

Bak det ECM-aktige omslaget befinner det seg nesten en halvtime med overveiende improvisert "post-roots avant-garde" fra den ikke helt verdensberømte trioen San Augustin som er hjemmehørende i Georgia (i USA, ikke Kaukasus!). De har allerede bak seg en del obskure utgivelser i egen regi, men har senere fått hjelp av velkjente menigheter for soniske avvikere. Det dreier seg nærmere bestemt om et par utgivelser på Family Vineyard og Table of the Elements.

Only When You Sleep kommer krypende innpå deg fra samme retning som Marianne Faithfulls Sister Morphine. Vi bringes inn i et musikalsk ødeland der elektriske gitarer klimprer langsomt og halvsurt om kapp med kjølig klagesang. De dissonante trekkene tiltar på Periwinkle, et spor som skremmer vekk både ørkenrotter og coyoter, men som vil få Beefheart-vennlige tilhørere til å bli sittende. Musikken mer stillferdig enn støyende.

San Augustins mørk-bleke stemme tilhører samarbeidspartner Suzanne Langille, som tidligere har arbeidet med Loren Mazzacane Connors. I grunnen savnes hennes nærvær på de instrumentale sporene, stemmen blander seg med Andrew Burns' gitar på en ganske så unik måte. I tillegg til åpningssporet er også Lay Me Down en fascinerende reise inn i melankoliens sammenpressede verden.

Passing Song fremtrer som en noe blek og humørløs plate som viser en gruppe med potensiale. San Augustin kan komme til å få en innertier ved en senere anledning, men denne gangen virker som det heller er flaks enn et klart musikalsk konsept som får det til å kile litt i øregangene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker
Le Corbeau - Moth on the Headlight