cover

Love Is a Charm of Powerful Trouble

The Immortal Lee County Killers

CD (2003) - Estrus / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock / Lo-fi / Garasjerock / Swamp blues

Spor:
Robert Johnson
She's Not Afraid of Anything Walking
Weak Brain, Narrow Mind
Shitcanned Again
Goin' Down South
Love Is a Charm
Truth Trough Sound
Rollin’ And Tumblin'
Don't Nothing Hurt Me Like My Back and Side
That's How Strong My Love Is
What Are They Doing In Heaven Today?

Referanser:
Quadrajets
Jon Spencer Blues Explosion
The White Stripes
The Soledad Brothers

Vis flere data

Se også:
Love Unbolts The Dark - The Immortal Lee County Killers (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Bluesdrap

Denne duoen river av både strenger og blodårer i forsøk på å bli et bluesrockband.

The Immortal Lee County Killers er ute med sitt andre album. Siden sist har trommis Doug Sherrard stukket sin vei og gitt rom for J. R. R. Token (går også under navnet The Token One). Likevel er det gitarist og vokalist Chetley "El Cheetah" Weise som setter mest preg på skiva. De to som nå utgjør duoen har begge fortid fra det langt mer punka Quadrajets. Sumpblues fra helvetes forgård og kullgruvemørk garagepunk er beholdningen på Love Is a Charm of Powerful Love.

Her tolkes Willie Dixon, R. L. Burnside og trad-låter i kombinasjon med eget materiale, og det rives både i stemmebånd og gitarstrenger. På sitt beste høres det ut som om El Cheetahs sjel er i ferd med å briste. Når første låt rett og slett heter Robert Johnson forstår man at de ikke kødder. Duoen hopper og spretter som loppebesatte gatebikkjer gjennom eget materiale og låter fra bluesens eldre garde. Likevel er dette ikke noe nødvendig bekjentskap for trad-blueselskere eller Gary Moore-fans. Drapsmenna fra Lee County angriper låtene på en måte som bare ekspunkere kunne ha gjort. De får av og til Jon Spencer til å fremstå som en ganske snill gutt.

Til og med de roligste låtene lukter av billig brunt brennevin, men aller mest river de skikkelige rockerne. Shitcanned Again er kjellerrock full av råte og fuktighet. Det er hovedsakelig vokal og gitar som bidrar til å gjøre låtene møkkete og skabbete. Det er stort sett også El Cheetah som gjør de mer tilbakelente låtene såre og fulle av fortvilelse.

Love Is a Charm of Powerful Trouble er absolutt ei tøff skive. I små doser slår de beina under lytteren, men et helt album kan være litt mye og litt masete. Innimellom blir stil og uttrykk viktigere enn låter, noe som legger en demper på spenninga. Det er ikke sikkert dette treffer alle gamle Quadrajetsfans, men det kan sikkert være verdt å forsøke en liten dose, for eksempel She's Not afraid of Anything Walking, Love Is a Charm eller Rollin' And Tumblin'.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
Love - Forever Changes