cover

There Are No New Clouds

Ides of Space

CD (2002) - Kasual / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Collegerock / Shoegaze

Spor:
This Side of the Screen
Arthur's Car
Keep Writing
No Trace of Fading
Switchboard
Citrus
Random Noise Generator
I Promise Not to Notice If You Promise to Pretend
Computer World
Movie Ending

Referanser:
Dinosaur Jr.
Sebadoh
The Cure
Jesus and Mary Chain

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Avslappende

Et nytt australsk håp som holder seg godt innenfor indierockens tradisjonelle rammer.

Ides Of Space er en gjeng fra Sydney som for en stund siden ga ut en EP ved navn First Translated In 1965 (Quietly Suburban, 2001). Denne ble slått sammen med fem nye låter under navnet There Are No New Clouds i USA, og skiva er nå tilgjengelig for Europa.

Musikken er klart inspirert av 80- og 90-talls indierock. Man kan nok trekke linjer både til amerikansk og britisk undergrunn; pene melodier, shoegazing og svevende gitarer. Det kommer ikke som noen overraskelse at dette bandet har bakgrunn fra universitetsmiljøet i hjembyen. Dette er den type musikk unge studenter med skjorteflaka utenfor og sans for gitarbasert rock ofte liker.

There Are No New Clouds består hovedsakelig av ganske rolig rock, krydret med pene melodier og vakre gitarer som gjør at den sitter lett i øret etter noen ganger i CD-spilleren. Det er vanskelig å mislike dette, men jeg får ikke helt til å elske det heller. Jeg tenker på Dinosaur Jr light og innimellom The Cures mer gitarbaserte skiver.

Det merkes ikke i særlig stor grad at dette ikke er spilt inn og tenkt som et album, men ingen av låtene skiller seg voldsomt ut i positiv eller negativ retning. Av og til rockes det litt ekstra som på Random Noise Generator, men langt fra så mye som tittelen skulle tilsi. Patrick Haids stemme er noen ganger så avslappet at det nærmest blir søvndyssende. Avslappet er vel i det hele tatt et av de ordene som beskriver Ides Of Space best. Dette er også noe av problemet. Store deler av plata høres relativt lik ut, og dette kan til tider virke uengasjerende. En del låter kan være vanskelige å skille fra hverandre.

Dette bandet er ikke i stand til å provosere noen med sin musikk, og Ides Of Space egner seg godt som bakgrunnsmusikk (jeg har selv erfart at den er god å sovne til). Den mangler derimot evnen til å dra meg med seg, og verken hjertet eller hjernen reagerer kraftig på noen av låtene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Katatonia - Viva Emptiness

(Peaceville)

Høsten er kommet, ja. Og hva er da bedre enn å lytte til Katatonia?

Flere:

The Streets - Original Pirate Material
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe