cover

Partie Traumatic

Black Kids

CD (2008) - Mercury / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-punk / Indierock / New Wave

Spor:
Hit the Heatbreakes
Partie Traumatic
Listen to Your Body Tonight
Hurricane Jane
I'm Making Eyes at You
I've Underestimated My Charms (Again)
I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance With You
Love Me Already
I Wanna Be Your Limousine
Look at Me (When I Rock Wichoo)

Referanser:
The Cure
Cansei de Ser Sexy (CSS)
New Young Pony Club
Sparks

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Naschpiel for Black Kids

Black Kids har vært for lenge på samme fest som CSS.

Oh boo, what can I do? It's not me, yeah, it's you. You've been hittin' the heartbrakes hard. It ain't no use, cos we're still gonna crash, cos you're still keeping after me. It's flattering, but really. Abracadabra!!!
- Hit the Heartbreakes

Egentlig holder det bare å bla seg gjennom det 10 sider lange innleggsheftet til Black Kids for å forstå hva de holder på med. Her er alt tilrettelagt for atter en tidsreise tilbake til perioden hvor The Cure gjorde sørgmodig pop fengende for en generasjon av unge mennesker. At de nå skal være nødt til å være vitne til et kollektivt overgrep mot sitt tiår og idoler som med denne utgivelsen, burde i grunn vært straffbart, men i stedet så selger det til dobbelplatina.

Partyfenomenet Black Kids er en gruppe av fem unge mennesker som spiller "amerikansk indierock" på samme måte som veldig mange andre har gjort det de siste par årene: Masse synth, noen elektriske gitarer, litt forutsigbar tromming og noen relativt kjipe basslinjer. Topper du det hele med en vokalist som høres litt ut som Robert Smith, ja da har du sannelig klart det.

Skal vi tro Black Kids er det imidlertid ikke alltid like lett å være på fest, tenk på alle de taperne som ikke får ligge med den diggeste dama eller stakkaren som ikke har de nyeste design buksene. Stakkars, burde ikke de ha sin egen sang? Går det ikke an å gjøre deres triste liv morsomt? Tenk hvor kule de blir da 'a? Akkurat som oss! Dette er med andre ord urban pastisjerock fra unge sinn som tar festen først, hverdagen etterpå.

Og, for all del, mange har vært der en gang i livet hvor natten under flaskens vold frister kveld etter kveld, men heldigvis lagde ikke alle sammen en plate om det. For selv om det er laget mange gode festplater både før og etter 80-tallet er det også mange som blir i overkant selvopptatt og gjennomsiktige.

På Partie Traumatic er det mye tragisk å ta tak i. Forsøk for eksempel å lide deg gjennom Listen to Your Body Tonight, et ufattelig cheesy forsøk på å lage en klubbslager med catchy refreng. Den henger seg på netthinna og tvinger deg i kne til du ber pent om tilgivelse for å slippe en slik voldsom avstraffelse. Men det er fler: I Wanna Be Your Limousine, Look at Me (When I Rock Wichoo) (herlig tittel folkens), I've Underestimated My Charm (Again), osv.

Jeg vil si det finnes kun ett spor på denne plata som går an å høre på i sin helhet og det er fra Wizards of Ahhhs EPen som i første omgang gjorde Black Kids til et fenomen. Alt fra Rolling Stone til Pitchfork var overbegeistret for denne, og I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance With You (Dance! Dance! Dance!) er unektelig en fengende sak som har moret meg i muntre øyeblikk. På den annen side er den definitivt en døgnflue - noe jeg håper denne gruppen også blir.

I et siste desperat forsøk på å være objektiv legger jeg til følgende positive sider ved denne utgivelsen: Den er ufrivillig morsom (les dum), låtene er korte (les hurra!), og plata er også kort.

Det er allikevel som å se en kortfilm på Astrup Fearnley hvor et motiv bare loopes i det uendelige med budskapet: "Dette er hva som er moderne kunst!" Forstå det eller gå hjem. Drikk deg full og dans - eller bli nykter nok til å være hjemme.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pernice Brothers - Live a Little

(Ashmont / One Little Indian)

Hey Joe, where you goin' with those tunes in your head? - I'm ridin' down PCH One to Somerville to get High as a Kite. Ein god idé Joe, ein god idé.

Flere:

Umek - Neuro
Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot