cover

Live In New York City

Bruce Springsteen & The E Street Band

2 x CD (2001) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock / Rock'n'Roll / Heartland rock / Singer/songwriter

Spor:
My Love Will Not Let You Down
Prove It All Night
Two Hearts
Atlantic City
Mansion on the Hill
The River
Youngstown
Murder Incorporated
Badlands
Out in the Street
(Born to Run)
Tenth Avenue Freeze-out
Land of Hope and Dreams
American Skin (41 Shots)
Lost in the Flood
Born in the U.S.A.
Don't Look Back
Jungleland
Ramrod
If I Should Fall Behind

Referanser:
Nils Lofgren
Bob Seger
John Mellencamp
John Cafferty and the Beaver Brown Band

Vis flere data

Se også:
Blood Brothers - Bruce Springsteen (2000)
Greetings From Asbury Park NJ - Bruce Springsteen (1973)
Born to Run - Bruce Springsteen (1975)
Darkness on the Edge of Town - Bruce Springsteen (1978)
Nebraska - Bruce Springsteen (1982)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sirkelen er sluttet

Sjefen finner igjen The E Street Band, legger vekk de største hitlåtene og gir oss en gnistrende konsertopplevelse.

Denne doble live cd-en er fra Springsteens gjenforeningsturné i fjor, etter at han igjen kom sammen med sitt trofaste E Street Band, hans faste backingband fra 1974 til 1989.

Innholdet på Live in New York City er hentet fra to konserter som ble avholdt i ærverdige Madison Square Garden, 29. juni og 1. juli i 2000. Om dette var to hete New York netter vites ikke, men tempraturen inne i The Garden var uansett svært høy. The Boss was coming home!

Det som i første omgang vil skuffe noen er at denne, i motsetning til de fleste livealbum, nesten er blottet for hitlåter. Joda, The River er da med. Atlantic City, Born to Run, og kanskje den største suksessen av alle; Born in the U.S.A. er her også. Den sistnevnte er dog nesten ugjenkjennelig, etter å ha blitt tonet radikalt ned i både fart og volum. Det alvorlige innholdet trer derfor enda tydligere fram i denne nakne versjonen.

Låtvalget og framføringen sender oss mimrende tilbake til 70-tallet, og plater som Born to Run og Darkness at the Edge of Town. Jungleland, Badlands og Born to Run tåler så absolutt å bli dratt frem igjen og tørket støv av. Når de da også blir fremført av et toppet E Street Band som bobler av spilleglede, er det bare å legge seteryggen tilbake, skru opp volumet og nyte hver tone. Det kan høres at disse folkene har spilt sammen før, og at stemningen er god og varm. I tillegg blir vi servert et knippe mer ukjent materiale, som den tidligere uutgitte Land of Hope and Glory, og den krasse protestlåten American Skin (41 shots).

Springsteen øser ut hele sitt register til et publikum som han har i sin hule hånd. Han trykker på de ømmeste partiene i det amerikanske storsamfunnet og dets historie, samtidig som han patriotisk forsvarer dets frihetsidealer og grunnverdier. Han spruter av energi i det ene øyeblikket, for så og roe ned med noen stemningsfulle historier i neste. Mansion on the Hill og The River er to glitrende eksempler på sistnevnte.

Det har blitt en variert og velbalansert liveplate dette her. Men den er vel kanskje mest for de som har vært på konsert med Bruce Springsteen & the E Street Band, eller de som gjerne vil ha opplevelsen av dem hjemme i egen stue. På det planet fungerer platen meget bra, da den fanger opp de forskjellige stemningene på en mesterlig måte.

Etter den siste tids ufattelige og meningsløse hendelser i USA, lar vi følgende linjer fra Land of Hope and Glory stå som et profeti over en fredeligere og lysere framtid:

"Leave behind your sorrows, let this day be the last. Tomorrow there'll be sunshine and all this darkness past."

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sukpatch - 23

(Moshi Moshi)

Ein godtepose av ei plate, skryter vår anmelder, som ble hypnotisert av denne...

Flere:

Sonny Simmons - The Traveller
Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark